2 DestinasjonerI ,

Fra Bygdin til Torfinnsbu – unn deg denne båtturen

Et bilde av den nusselige MB Bitihorn som ligger i Bygdin

Fra Bygdin til Torfinnsbu – unn deg denne båtturen: Idag hører vi ofte om lange fotturer som skal forseres og toppturer som skal inn i minneboken, men det er jo ikke sånn at naturen ikke kan nytes selv om helsen svikter på ett eller annet vis.

På M/B Bitihorn kan du sette deg godt til rette på dekk og nyte fjelltopper i alle mulige fasonger og høyder. Her er det mye historie du kan dvele ved, natur du kan ta inn, selv om du ikke kan ta beina fatt.

Noe av det du kan nyte på båtturen fra Bygdin til Torfinnsbu:

 • Du er allerede på 1058 moh ved start
 • Du kan se vakker natur og flere fjell som rager 2000 moh eller mer
 • M/B Bitihorn ble bygget ved Glommen Mekaniske Verksted i Fredrikstad og sjøsatt i 1912. Da båten ble forlenget, ble det arbeidet utført ved samme verksted
 • Bygdin er Jotunheimens største innsjø
 • Innsjøen er ca. 30 km lang
 • Du kan velge å stoppe på Torfinnsbu og bli der til båten kommer tilbake 1-2 ganger i løpet av dagen (avhengig av hvilket avgangs-tidspunkt du velger). Her kan du også overnatte om ønskelig. Turisthytta ble kjøpt opp av Olav Thon i 2016 og fungerer nå som en av Turistforeningens hytter
 • Om du ønsker en lengre tur, så blir du med til Eidsbugarden. Der har jeg ikke vært ennå, men den som venter får sikkert se meg der en vakker dag. Her kan du om ønskelig overnatte på Eidsbugarden hotell.
Turterrenget fra Torfinnsbu til Bygdin
Litt av turterrenget fra Torfinnsbu til Bygdin

Lenger enn til Torfinnsbu med båt

Selv om Tor og jeg denne dagen skulle ta fotturen fra Torfinnsbu til Bygdin, kan jeg levende forestille meg hvordan det ville være å ta turen fra Bygdin, via Torfinnsbu til Eidsbugarden og tilbake med M/B Bitihorn. 

Jeg har lang erfaring med å måtte sitte, for å ta inn det naturen har å gi. Tider da jeg ikke har kunnet bruke beina så mye som jeg gjør idag. Om jeg skulle gi deg et råd som jeg selv har hatt stor nytte av å tenke gjennom, så må det være at du ikke sammenlikner deg med andre, men finner din egen måte å nyte det naturen har å by på.

Da jeg fortalte min tante på 95 år at jeg skulle ta M/B Bitihorn fra Bygdin til Torfinnsbu, kunne hun fortelle at det hadde hun også gjort i yngre dager. Hun nøt båtturen og den fantastiske naturen selv om hun ikke tok beina i bruk. De nøyde seg ikke med å gå i land i Torfinnsbu sånn som oss, de var med helt til Eidbugarden og tilbake til Bygdin.

Bygdisheim, like ved Bygdin
Bygdisheim, like ved Bygdin

I bakgrunnen ruver Kalvehøgdi med 2019 m høye Kalveholotinden til venstre

Turen er herved anbefalt av meg, som nylig har fått erfare at helsen holdt gjennom fotturen som Tor og jeg opplevde. Jeg tar ikke slike turer som en selvfølge for å si det sånn. Det er en stor glede å gjenoppdage fjellet etter mange år uten denne muligheten.

REISETIPS! Mine 20 tips til hva du kan velge mellom og gjøre på Beitostølen finner du her

Kilder:

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med andre reiseentusiaster.

2 Kommentarer

 • Svar
  Laila MA - Rundt Ekvator
  6. januar 2018 at 07:39

  Det er et utrolig vakkert område. Har tatt båten mange ganger både hit og dit å gått mye i området. I barndommen lurte vi alltid på hvordan de hadde klart å frakte båten opp dit 🙂 Flott innlegg.

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   10. januar 2018 at 10:53

   Idag vet vi at den ble fraktet med jernbane til Fagernes og deretter med hest og vogn i tre deler i tillegg til maskinen. Så hyggelig med din tilbakemelding. Takk!

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: