4 DestinasjonerI ,

Slippen, Norges beste fiske-/skalldyrsrestaurant er testet

Forrett - Slippen

Slippen, Norges beste fiske-/skalldyrsrestaurant: Jeg tar ikke munnen for full, det er nemlig slik at Restaurant Slippen nylig fikk denne utmerkelsen. Det kan vi vel feire litt vel?

Her viser jeg noen av rettene som Slippen er kjent for

Slippen med sin historieballast og som ligger og duppær i ælva, det er Fredrikstad det. Når jeg i tillegg i følge en jury, utnevnt av staten, bor i Norges mest attraktive by, så er det vel lov til å fortelle litt ubeskjedent om vårt besøk på Restaurant Slippen en fredagskveld i mai 2017.

/Reklame for restaurant Slippen

Det er ikke første gang at #plankebyjentene er rundt i byen og ser seg om og tester smaksløkene, og denne fredagen tok vi inn på Restaurant Slippen på Kråkerøy for å nyte en treretters middag. Dette herlige stedet hvor historien knasær i veggane og ælva duvær i strie strømmer på utsida.

Forretten som jeg valgte var Pata-Negra-skinke med asparges, hollandaise, sherry og surdeigkrisp. Ser fristende ut, ikke sant?

Kollasj Slippen

Vi er slett ikke alene om å smake oss inn i en dekorativt dandert og variert meny. Stedet syder av liv, noe vi liker å være en del av.

Fiskerett - Slippen 2

Slippen har ikke alltid vært restaurant

I dette området ble det i tidligere tider bakt skonrokker til seilskutene, lagret isblokker, reparert fiskebåter og produsert snekkemotorer, men idag er det #plankebyjentenes smaksløker som er i fokus.

To middagsretter som består av henholdsvis pannestekt Lange m/smørsaus/krabbe og tomat, potetpurè og smørdampet nykål og skinnstekt røye med brunet smør, rømme og persille, lun potetsalat med fennikel og reddik.

Fiskerett - Slippen 1

FØLG URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

Dessert - Slippen

Dessert som trigger smaksløkene, på Slippen, Norges beste fiske-/skalldyrsrestaurant

En av dessertene som ble inntatt besto av lakris pannacotta m/melkesorbet og havtornsaus/tindved, toppet med lakris crumble. Nok en gang har vi smakt oss gjennom de deiligste retter du kan tenke deg. Jeg trenger sikkert ikke å fortelle deg at på Restaurant Slippen spiser vi både med øyne og gane. Det er så utrolig utsøkt.

Her har jeg hatt samling med tidligere meglerkollegaer fra Oslo, feiret fødselsdager i tillegg til helt vanlige middagsbesøk, og jeg går aldri skuffet fra Slippen.

Kollasj interiør Slippen

Vi suger til oss av de små pittoreske innslagene av forgangen tid rundt i det rustikke lokalet mens praten går livlig mellom oss tre venninnene, på Instagram kjent som #plankebyjentene.

Kollasj utenfor Slippen

Jeg har jaddenimeg ikke angret en dag på at jeg flyttet tilbake til Fredrikstad (min barndomsby) i 2007 etter at jeg hadde bodd i Osloområdet og i Kristiansand i tilsammen 40 år.

Byfergen og Slippen sett fra bysiden

Fredrikstad – Norges mest attraktive by

Jeg må si at det svinger rundt byen vår Fredrikstad for tiden. Juryen, som er oppnevnt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet har i 2017 utnevnt Fredrikstad som den mest attraktive byen i Norge.

NORGESFERIE! I denne artikkelen finner du mine tips til 7 attraksjoner i sommerbyen Fredrikstad

En av grunnene til utnevnelsenen er:

 • At Fredrikstad viser vilje til å ta i bruk ny kunnskap, metoder og verktøy for å fremme byens utvikling.
 • Blant annet applauderes vedtaket om å gjøre fergen som binder byen sammen, gratis. Siden 2014 har antall reisende økt fra 300.000 til 1,25 millioner i året
 • Slippen før og nå: Her har det blitt bakt skonrokker til seilskutene, lagret isblokker, reparert fiskebåter og produsert snekkemotorer.
 • Nå har elvebredden ved Bjølstad fått navnet Kulturbrygga og skal levere kunst, underholdning og matopplevelser!
 • På tross av både skonrokbakeri og fødested for FM-motorene, er Slippen mest kjent som “Bertelsen-slippen”. Den æren skal tilskrives Jacob Bertelsen. I 1921 kjøpte han det gamle verkstedet og startet vedlikeholds- og reparasjonsverksted for småbåtflåten. Blant de seks ansatte fant man også de fire sønnene til Bertelsen selv. Tross ulike eiere, har slippen aldri hatt noe annet navn enn Bertelsenslippen på folkemunne.
 • Slippdriften holdt det gående helt opp til 2010 da FM Eiendom kjøpte opp det gamle verkstedet og bygget det om til restaurant og musikkscene.

Besøket er gjort i samarbeid med Restaurant Slippen.

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

4 Kommentarer

 • Svar
  Laila MA - Rundt Ekvator
  3. februar 2018 at 06:48

  Maten så helt herlig ut 🙂 Liker forøvrig godt både Fredrikstad, Kråkerøy og Hvaler 🙂

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   3. februar 2018 at 13:56

   Så hyggelig Laila. Du får si et pip neste gang du besøker byen da 🙂

 • Svar
  Et bilde av gangen
  4. februar 2018 at 11:50

  Nam nam! Dette ser fantastisk godt ut. Jeg liker også Østfold og Fredrikstad veldig godt, Jeg har jo bodd i Moss i mine yngre dager, på 80 tallet – ungdomsskoletiden, og må vel si at Østfold har en spesiell plass i mitt hjerte. Folk er trivelige og liketil, liker naturen der og veldig trivelige byer! 🙂
  Takk for at du deler! (ps i går spiste vi fiskesuppe her hjemme med ørret, kamskjell, reker m.m…. jeg bakte grissini til! Var så godt!)

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   4. februar 2018 at 19:21

   Herlig. Den fiskesuppen kunne jeg godt ha spist kjenner jeg 🙂 Da heier vi på Østfold sammen 🙂

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: