0 GenereltI

Rasletinden 2105 MOH – er en lett tilgjengelig topp

…sier jeg som ikke har nådd opp til toppen av den. Jeg har nemlig nesten nettopp startet bestigning av småsmå topper. 
Man må være med på det man kan klare, enten det er av helsemessige årsaker eller noe annet. 

Det viktigste, synes jeg, er at man faktisk klarer noe og dessuten nyter det å være ute i vakker natur. Og ikke noe er som en rast ute i Guds frie natur.
Men som du ser, så tar jeg på meg gåhabitten og går turer og trener på å klare stadig mer, og det får vel være greit vel.
Men jeg kan fortelle deg at mannen min har startet toppturer i godt voksen alder, og nyter det. Det er alltid en ny topp i sikte når han har forsert én. Her er han en tur oppe på Rasletinden i september i år.
Sammen med datteren sin bestiger han stadig nye høyder, og jeg koser meg med å se bilder fra turene. Og jeg tenker i mitt stille sinn, at kanskje kan jeg nå dit en gang – litt lenger der fremme.
Dette er egentlig bare et nedtellingsinnlegg fordi mannen og jeg skal på alenetur til Beitostølen neste onsdag, og da skal jeg få med meg mye vakker natur, kose meg og ta bilder. og kanskje blir det noen topper på meg også, bare ikke over 2000moh 🙂 ENNÅ!!

Vi har ofte med oss besøksbarn når vi er på tur til Beitostølen, det er så mye som passer for dem der. Det være seg første gang på langrennki, i stolheis, koppheis alene, slalåm eller turer innover fjellet på beina. 

Fine kose- og mestringsturer altså.

Det opplyses om at en tur til Rasletinden passer godt for turvante barn, det er bare å legge inn litt lengre tid og flere gode pauser underveis. Vanlig tidsberegning for en tur på denne toppen er 3 timer opp og 2 timer ned.

Det er ikke vanskelig å se at utsikten er formidabel der oppe, visstnok en av de beste i landet.

På en klar dag er det mulig å se nesten til Oslo (hvorhen – nesten til Oslo er – vet jeg rett og slett ikke). Men Rondane kan du se og likeledes Dovrefjell, Øystre Slidre, Bitihorn og innsjøene Vinstri og Bygdin. Og det hadde holdt for en dag for meg det altså.

Så nå er vi i gang – flere toppturer kan nås. I alle fall i tanker og drømmer, og de er også gode å ha både på klarværsdager og i tåka 🙂

Følg med fremover – det kan være jeg har noen overraskelser på lur, for jeg gir meg ikke så lett!!

Neste topp i sikte!! Tudelidei!

Følger du meg på FACEBOOK OG INSTAGRAM, er du oppdatert på min skriblerier og bilder til enhver tid.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: