Vi er vel kjent med Semjon, Drifa, Ingeborg og Tobias’ lekre retter på Slippen i Fredrikstad, så det var ikke noe krevende valg da vi bestemte oss en venninnekveld på Festiviteten i Sarpsborg.
Dette bildet, som henger inne i lokalene forteller oss om et staselig hus som ligger i et historisk miljø mellom Kirkeparken og Kulås. Du kan lese deg opp på Festivitetens historie her om du har lyst.
Og selv om huset rager høyt og ærverdig fra utsiden, så for all del, det er bare å senke skuldrene. Her virker det som om det er plass til alle sultne fremtoninger. Du trenger altså ikke å tenke ballkjole for å ta deg en tur hit.
Byfogden møter deg riktignok i garderoben, men han blir uansett ikke med deg videre inn i den peisoppvarmede restauranten.
Her inne er det lunt og trivelig, med en servitør fra Nord-Norge som kun har ett ønske for kvelden;
At vi skal ha en hyggelig jentekveld med den beste gourmet-maten, kunstferdig dandert.
Vi tre – to bloggere og en blindpassasjer – deler mangt og meget kan du si, hvor både kropp, sjel og ånd er representert, for å innlemme deg i våre betydningsfulle temaer, hehe.
Ille koselig det, se.
Forrettene vi valgte var gresskarsuppe med alskens gode smaker i og varmrøkt laks med eggesalat, friske urter og rugkrisp.
Hovedretten var reinsdyrbiff med viltsaus og selleri, tyttebær, sopp og røstipotet. Et annet godt valg var Baccalao.
Puh! Fikk du med deg alle detaljene?
Jeg har så lyst til at du skal kunne sanse duften og smaken, skjønner du.
Og desserten da! De lekkert danderte variantene som vi koste oss med i lange sekvenser. Da var det faktisk stille rundt bordet – kun en stakket stund altså.
Venninnekvelden var som alltid, en fulltreffer, og maten er fortsatt en snakkis når vi møter venner og kjente. Så takk for gjestfriheten, Ingeborg og Tobias og alle de fine medarbeiderne deres.
#plankebyjentene blir snart å se igjen, men da på et annet gourmet-sted i nærheten. Så på gjensyn!
Følger du meg på Facebook og Instagram, er du oppdatert på mine skriblerier og bilder til enhver tid.
Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar