0 DestinasjonerI ,

Kortreist og smaksløkstriggende hos Onkel Blå i Moss

Kortreist og smaksløktriggende hos Onkel Blå i Moss - Lunsjretter på plankebyjentene denne dagen

Når #plankebyjentene er på tur, tar vi mer enn gjerne imot tilbud om å se steder som er nye for oss samt smake på deres retter. Som her hos Onkel Blå i Moss. 

Vi tar en rask tur innom gågata for å inspisere et par klesbutikker før magene rumler høylytt og det er tid for å innta, et for oss, bedre lunsjmåltid hos Onkel Blå. Når vi ankommer ser vi med det samme hvilket bord vi ønsker oss. Og heldigvis, det er nettopp dette som er reservert for #plankebyjentene (se bildet av det lenger nede i innlegget).

//Reklame

I tillegg til at vi er svært matglade, er vi litt over middels interessert i interiør i restauranter og hoteller vi besøker. Det er noe med selve omgivelsene som kan trigge både syns- og etterhvert også, med en god kokks matkunnskap, smaksopplevelser.

Lunsj hos Onkel Blå i Moss, den satt!!

Denne dagen bestemmer vi oss for å prøve tre forskjellige lunsjretter, litt franskinspirert kan jeg kanskje tillate meg å kalle det: Løksuppe, ost- og skinkepai og den lekre kyllingsalaten.

Servicen er bra, rettene kommer på bordet og vi nyter oss gjennom de lekkert danderte og smaksriktige rettene. Jeg for min del nøt paien i fulle drag, og jeg hørte sant og si ikke et eneste misfornøyd sukk hos de to andre #plankebyjentene heller.

For oss er dette mer enn en smaksrunde i Moss. Vi bruker slike turer/reiser til å pleie et godt vennskap, så her går praten livlig mellom smaksopplevelsene. (Smiler).

Kortreist og smaksløktriggende hos Onkel Blå i Moss - og kaffe med noe søtt til dessert

Fika med kaffe latte og kake – jepp – det er en høydare for meg

En av driverne, Patrick Schöning, er svensk og ønsker selvfølgelig at vi skal bli bedre kjent med det svenske konseptet «fika», noe vi selvfølgelig ikke kan motså.

For meg er en kaffe latte og søt kake til dessert, prikken over i’en i et måltid, søtmons som jeg er. Hos Onkel Blå i Moss er noen kaker stedbakt og annet kortreist.

Kortreist og smaksløktriggende hos Onkel Blå i Moss - Enkelt og smakfullt innredet

Hos Onkel Blå i Moss blir vi møtt av et lokale som jeg vil kalle enkel og stilfull eleganse

Hovedreisen vår disse dagene var en overnatting på Støtvig Hotel (i Hamton-stil og med utsikt mot evigheten), men som de nysgjerrige og reiselystne jentene vi er, besøker vi gjerne spisesteder og forretninger som tar kortreist og gjerne også økologisk mat på alvor.

Patrik og Anne Marthes mål er å skaffe optimale råvarer og en god del lokalprodusert og økologisk. Med respekt for utsøkte råvarer ønsker de at alt behandles og tilberedes med perfeksjon. Noe som både ses og smakes!

Kortreist og smaksløktriggende hos Onkel Blå i Moss - Plankebyjentene på tur

NORGESFERIE – BILDER, TIPS, RÅD! Det er Facebookgruppen hvor du enkelt deler bilder, får og gir svar på reiserelaterte spørsmål i Norge. Meld deg gjerne inn her.

Anne Marthe og Patrik som sammen driver Onkel Blå i Moss

Les mer om det driftige paret hos Onkel Blå her:

  • Patrik Schöning kommer fra Västervik, Sverige. Han begynte i restaurantbransjen 1998 og har arbeidet innen hotell og restaurant siden det. Med et unntak av 1 år på Handelshøyskolen BI der han studerte bedriftsøkonomi og 1,5 år på en Bar- og Restaurantsjefsutdannelse. Patrik er utdannet vinkelner og dyrker en lidenskap i å finne perfekte mat- og drikkekombinasjoner. Han har internasjonal erfaring fra både Spania og Sør-Afrika. I Norge har man kunnet se ham på blant annet Theatercaféen og Son Spa. Patrik kommer sist fra en stilling som Food & Beverage Manager på The Well der han bygde opp alle mat- og drikkekonsepter. Patrik er daglig leder og kommer til å være tilstede både på dagtid og kveldstid.
  • Anne Marthe er fra Svinndal og har utdannelse innen Hotell og Næringsliv og er faglært servitør. Hun har jobbet på Holmsbu Spa som bar sjef men har lengst erfaring fra Refsnes Gods der hun jobbet som hovmester frem til 2007. Anne Marthe har siden jobbet som butikksjef i Kitch´n-konsernet. Hos Onkel Blå vil hun ha ansvar for våre frokost- og lunsjkonsepter samt være faglig leder for våre fremtidige lærlinger.

Ønsker du å se mer om hva Onkel Blå har å tilby deg, kan du ta en titt på Facebooksiden deres her

Kortreist og smaksløktriggende hos Onkel Blå i Moss - deilig med kortreise matvarer hos Snikgjest

Det er også andre butikker vi gjerne stikker innom på reisen vår

Når vi først er i Moss-/Ryggeområdet stikker vi en tur innom Snikgjest.no som i aller høyeste grad tenker kortreist og om mulig økologisk i sin nisjebutikk. Her er det ikke veldig krevende å la seg friste. Og jeg blir imponert over de som tør satse på det som jeg tror er fremtiden. Jeg vil gjerne vite hvor råvarene kommer fra, hvor den blir tillaget og helst at den er økologisk. Jeg roper et LENGE LEVE, Snikgjest!!

Artikkelen er oppdatert i desember 2021 og da finner jeg ikke lenger butikken Snikgjest, dessverre.

Kortreist og smaksløktriggende hos Onkel Blå i Moss - vi stikker innom Dyhre Gård på turen

Så har du hageentusiasten i meg (hvor jeg utforsker alt som har med hage å gjøre i furulunden.no). Jeg lar aldri en tur innom det funksjonelle, allsidige og velassorterte Dyhre Gård & Gartneri gå fra meg. Noe alle #plankebyjentene er skjønt enige i.

Alt i alt en omfattende, ille koselig og vennskapelig reise av #plankebyjentene i regi av Støtvig Hotel og Onkel Blå er ved sin ende. Vi takker for oss og for alt som er vel tilrettelagt for at vi skulle ha en fin reiseopplevelse!

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: