0 DestinasjonerI , ,

Annecy med Europas reneste innsjø, kalt Alpenes Venezia

Annecy med Europas reneste innsjø. Utsikt over kanale og by. Urbantoglandlig

Annecy med Europas reneste innsjø, kalt Alpenes Venzia: Den gamle bydelen i Annecy har beholdt mye av sin historiske bebyggelse langs idylliske kanaler som ender ut i Lac d’Annecy. Den omtales som Europas reneste innsjø. Dette var hovedgrunnene til at Tor og jeg ønsket å besøke denne byen som ligger omkranset av Alpene.

Både de mektige fjellene rundt Annecy-sjøen og den historiske bebyggelsen med sildrende kanaler er god nok grunn til å få tilnavnet Alpenes Venezia. Jeg har mistet pusten opptil flere ganger på bilferien vår gjennom Frankrike. Også i Annecy klarte jeg heldigvis å puste ut, og for et syn, en atmosfære, et folkeliv og et marked.

Annecy med Europas reneste innsjø. Mot Palais de l’Isle, Urbantoglandlig

På bilferien vår fra Sainte Maxime i Sør-Frankrike og tilbake til Norge hadde vi bestemt oss for å ta flere overnattinger. Ikke bare for å dele opp de 250 milene i mindre bolker, men snarere for å oppdage flere perler i Frankrike. Og gjett om minneboken vår er full?

Kanalslottet, eller Palais de L’Isle som det heter på fransk, er noe av det første som møter deg når du søker etter Annecy på nettet. Å se det i virkeligheten er så vakkert at jeg blir rørt langt inn i sjelen. Har du sett noe så flott? Snakk om historisk sjarme!

Annecy, Europas reneste innsjø. Palais de l’Isle Urbantoglandlig
Palais de l’Isle, kanalslottet, en historisk røff perle.

FERIE I PROVENCE! Her kan du se turen vi hadde til Sanary-sur-mer, en pittoresk kystby i Provence

Annecy med Europas reneste innsjø. Palais de l’Isle. Urbantoglandlig.

Gamlebyen med de stille kanalene, Annecy med Europas reneste innsjø

Bare å rusle rundt og se på bygninger fra 1600- og 1700-tallet som er en del av dagens livlige gatebilde, er noe som roer oss ned etter timevis i bil fra et mål til et annet.

Det er jammen godt vi har muligheten til å ta bilder for å ta med oss inn i minneboken. På den måten frisker jeg opp årets tur gjennom en kald og hustrig vinter her i Norge.

Annecy, Europas reneste innsjø. Fra sentrum. Urbantoglandlig
Annecy med Europas reneste innsjø. Kollasj fra gamlebyen. Urbantoglandlig

Når du har vandret langs de sildrende kanalene med antikke bygninger hvor blomster simpelthen velter ut av blomsterkassene; Da snakker vi om å bli henført til en svunnen tid.

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om

Eller du kan gjerne melde deg inn i e-postklubben min for reisetips! Lettvinn måte å holde seg oppdatert på alle mine reiseskildringer og -tips i inn- og utland med og uten Hjalmar-bobil. Du finner skjemaet på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!!

Annecy med Europas reneste innsjø, Kollasj med Alpene. Urbantoglandlig

Annecy har alt du kan ønske deg

Sjarm, historie, folkeliv, markeder hvor du kjenner brødbaksten kile i nesen, kafeer, retauranter og en utrolig natur rett utenfor sentrum.

Når byen i tillegg omringes av Alpene, hva kan jeg si? Jeg er bare helt fortapt og vet at dette er en by jeg kunne ønske å reise tilbake til. Et sted hvor jeg vil utforske mer av omgivelsene rundt.

Jeg kunne tenke meg en tur ut på Europas reneste innsjø (Frankrikes tredje største) med tråbåt, finne en deilig badeplass og nyte medbragt niste, ta en sykkeltur i fjellene og myse rundt i spennende butikker som jeg så i den nyere bydelen hvor vi overnattet.

Annecy med Europas reneste innsjø. Kollasj fra markedet

Før vi reiste videre på vår bilferie nordover så rakk vi en tur innom søndagens marked. Det var utrolig å se hvordan fortausrestaurantene over natten ble forvandlet for å gjøre plass til det største og mest innholdsrike markedet vi har sett til nå. Det bugnet av fristelser.

Det er lite å ta med seg for en bilturist, men bare vent; Til neste år tar vi bilferie i vårt nye bruktfunn, nemlig bobilen Hjalmar, og da blir det andre boller. På Annecys marked var det spekemat med tilbehør, nybakte herligheter og godtebutikker. Noe for enhver smak altså. Sånt er jo lettere å ta med inn i en bobil hvor vi tilbereder mye mat selv.

Mange av stedene vi har besøkt er etter anbefalinger av venner eller via nettsiden «Vi som elsker Frankrike», bilder, tips, råd på Facebook. Ta gjerne en titt inn på den siden for enda mer inspirasjon.

Mer info om Annecy

  • Nærmeste flyplass er Genève som ligger ca. 42 km nord for Annecy
  • Annecy ligger ca. 148 km nordøst for Lyon
  • Det er et praktufult naturområde for friluftsaktiviteter både vinter og sommer
  • Sommerstid kan du stå på vannski, wakeboard, kitesurfing, seiling, kano m.m. Vinterstid byr Annecy på alpint, snøkiting, langrenn og trugeturer.
  • Bevaringen og byens vernetiltakt av Annecysjøen startet allerede i 1957. Her ligger hovedgrunnen til at den omtales som Europas reneste innsjø. Annecysjøen ligger på 447 metres høyde
  • Innsjøen kan friste med god laksefisk som røye og fera
  • Turistinformasjonens hjemmeside – Annecy

TAKK FOR AT DU LESER REISEBLOGGEN URBANTOGLANDLIG! Liker du dette innlegget er det supert om du deler det med dine venner i sosiale medier.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.