8 DestinasjonerI ,

Å nyte Beitostølen med ski på beina er mitt vintertips

Å nyte Beitostølen med ski på beina.Utsikt over fjellheimen fra Garli

Å få komme til Beitostølen og få ski på beina er et gode vi setter umåtelig stor pris på. Det er selvfølgelig helt unødvendig for meg å fortelle deg at hovedgrunnen til at vi reiser til Beitostølen flere ganger i året, er for å nyte fjellene og skibakkene. Her har Tor stått på slalåm siden midten av -70-tallet (jada, vi er godt voksne, kremt). Selv er jeg fascinert av alle mulighetene som Beitostølen gir meg, uavhengig av årstid. Her kan jeg utmerket godt være en hel uke uten å måtte oppleve de samme stedene flere ganger. Mangfold altså.

Reklame for Beitostølen

I dette innlegget får du se vinterbilder fra de fine dagene vi hadde her i nyttårshelgen. Det var nemlig første gang på alle de årene vi har feriert på Beitostølen, at vi valgte å feire nyttårshelgen her. Jeg har familie som har hytte her oppe og de har valgt å feire romjul og nyttår her i «alle år». Nå forstår jeg hvorfor.

Å nyte Beitostølen med ski på beina. Utsikt over fjellheimen fra GarliSnødekte trær på Garli

Jeg plukker ut noen viktige goder som jeg liker så godt ved Beitostølen

 • Her opplever jeg å kunne senke skuldrene, gå på ski i nesten all slags vær og nyte vakker natur
 • På dager med tåke og/eller vind, tar vi på oss skiene rett på utsiden av der vi bor og renner nedover i løypene rundt stadion. Har vi barn med oss, så er dette valget et must, i alle fall en av dagene vi er her. Her nede ligger nemlig den populære Vaffelbua. Og hvem liker ikke å ta en rast i bakken for å nyte en vaffel og/eller kvikklunsj og kakao? Det hender også at vi har med niste og kakao i sekken og finner oss en lun plass så barna kan boltre seg litt i snøen. Vi har som alle andre erfart at det er viktig å legge inn lange pauser når barn er med. (Jeg tilføyer uten blygsel at det er viktig for meg også).

Snødekte fjell så langt øyet rekker rundt Beitostølen og med ski på beina

 • Garli er også et yndet skiområde for oss. Hit kommer vi enten ved å kjøre opp med bil noen få kilometer, eller å ta stolheisen til topps og dermed nyte hvert stavtak innover uten å måtte sette oss i bilen først. Med toppen av skiheisen som utgangspunkt kan vi velge flere retninger og lengder på turen. Akkurat så lang tur vi måtte ønske oss for nettopp denne dagen.
 • Når solen skinner fra skyfri himmel, det er vindstille og så kaldt at det knaser skikkelig i snøen når vi glir på skiene bortover på Garlislettene. Da er det godt å være til kan jeg fortelle deg.
 • Siden det var nyttårsaften denne langweekenden, slo vi til og takket ja til invitasjonen vi fikk til festbuffet på hotellet. Vi spiste litt i overkant av hva som sømmer seg for pyntede gjester, haha
 • Nyttårsaften ble avsluttet med et fantastisk fyrverkeri i slalåmbakken (se video lenger ned i innlegget).
Utsyn fra Garli mot Bitihorn
Her står jeg ved den faste rasteplassen vår på Garli og nyter utsikten mot Bitihorn

FØLG REISEBLOGGEN URBANT OG LANDLIG PÅ FACEBOOK – Du vil få se bilder og lese om gode reiseopplevelser vi gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland. Se oss på bilferier og fjellturer med og uten ski på beina. Tips til deilige matopplevelser og spesielle overnattingssteder m.m. er også ting jeg skriver om.

Bisol på Garli, Beitostølen
Ny kunnskap: Da dette bildet ble tatt ante ingen av oss hva bisol er. Det har vi lært nå.


Les også: Bisol, naturfenomenet jeg så på Beitostølen

Urørt snø og snøtunge trær

Vet du hva jeg gledet meg aller mest til denne nyttårshelgen, når vi visste at det hadde kommet nysnø på Beitostølen? Det var å oppleve urørt snø og snødekte trær. Kan du tenke deg noe så vakkert?

vaffelbua, like ved stadion, beitostølen
Den populære vaffelbua like ved stadion.


Les også: Med fjellet for oss selv – en herlig fottur rundt Beitostølen

Bloggeren under snødekte trær

Jeg kjenner meg priviligert som har et makaløst feriested å komme tilbake til, opptil flere ganger hvert år.  Det gir en ro i sjelen og stadig nye naturopplevelser i et variert terreng i et vakkert fjellandskap.

Unn deg noen sekunder til nyttårsvideoen min

Ja, det var utrolig mye folk i skibakken ved midnatt, og ja, det var et fantastisk, felles fyrverkeri på Beitostølen nyttårsaften.

Hvilke erfaringer har du med vinteren? Reiser du til fjells som oss for å få mest mulig snø og vinterstemning?

Denne turen er gjort i samarbeid med Beitostølen Resort Jeg står selvfølgelig helt fritt til å skrive det jeg vil om oppholdet. Det er ikke lagt noen føringer på hvordan artikkelen skal utformes og hva den skal inneholde.

8 Kommentarer

 • Svar
  Berit
  15. januar 2018 at 09:08

  Dette ser helt lekkert ut. Fjellet er herlig, men jeg har dessverre ikke mulighet til å dra dit så ofte som jeg vil. Nyter det til tusen de få gangene jeg kan.
  Kos deg videre i fjellheimen, året rundt.

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   15. januar 2018 at 15:31

   Det er en god ting, å nyte de mulighetene som er. Så fint å høre at vi er flere som nyter fjellet og det det har å by på 🙂

 • Svar
  Laila MA - Rundt Ekvator
  15. januar 2018 at 23:25

  Det ser flott ut. Jeg har også vært mye på Beitostølen. Et herlig sted.

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   16. januar 2018 at 10:17

   Så hyggelig å høre fra deg: Noe av det jeg liker så godt, er mangfoldet.

 • Svar
  Liz Bergelin
  28. januar 2018 at 22:18

  My family lives in Wales Uk. We have been to Beitostolen now 3 times and again next week, we love it too. A beautiful place with great skiing and lovely people.

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   28. januar 2018 at 23:14

   So nice to hear from you all the way from Wales 🙂 Of, course I’m agree with you 🙂

 • Svar
  Marit Gustavsen
  23. februar 2018 at 23:32

  Har leilighet på Beitostølen, og reiser opp nå på søndag for ei herlig vinterferieuke! Finnes ikke bedre plass, her har man alt til alle årstider.

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   25. februar 2018 at 09:01

   Så deilig. Du får kose deg i vårt felles ferieparadis 🙂

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: