0 UkategorisertI

På telttur i stua, selvfølgelig

Det er rart med alle små og store interesser som evner å brøyte seg vei på de merkeligste tider og steder.

Den oppslukende fascinasjonen Tor har fått for motorsykkel, har kommet noe overraskende på meg, for å si det sånn. Det er nok individuelt når følgende utsagn får sitt gjennombrudd; «Dette er bare noe jeg må få prøvd ut i livet». Og hos Tor har denne motorsykkel-dillen fått sitt fulle utløp etter fylte 60 år.

Jeg kan fortelle deg at det er mye som har kommet sent i livet for denne karen. Det oppleves som om alle drømmene hans skal realiseres innenfor et visst antall år. Og da er det snakk om de årene etter at vi traff hverandre igjen og giftet oss i 2002, (første gang vi var kjærester var i perioden 1973-75).

Selvfølgelig unner jeg han alle opplevelsene av å mestre (han tok for noen år siden kystskippereksamen – som startet med et behov for å ta båtførerprøven, kremt), kose seg og prøve ut det han aldri rakk tidligere i livet.

Campingentusiastene prøveligger teltet
Campingentusiastene prøveligger teltet

Når teltet slås opp i stua

Når stua blir campingplass, må jeg bare le altså. Han har kjøpt seg motorsykkel og fått prøvd den en del, men nå vil han gjerne nyte friluftlivets gleder i fullt monn, og da medbragt telt. Tor er kjempegod på å handle utstyr, ned til minste detalj. Det skal han ha. Det er sjelden svikt i noen rutiner der for å si det sånn.

Tiden er kommet til at teltet simpelthen må testes oppslått, og hva er da mer naturlig enn å slå det opp i stua, den beste campingplassen du kan tenke seg. Når – la oss kalle det bonusbarnebarnet vårt – er på besøk, blir hun selvsagt høylydt begeistret for Tors idé.

Jeg for min del, får med ett masse barndomsminner løpende for det indre øyet, jeg husker brått alle teltturene i hagen. Så utrolig koselig, og hva er da mer naturlig enn at 6-åringen skal få oppleve en telttur i stua. Det er tross alt høst/vinter og ikke spesielt egnet å være på telttur i hagen.

Lapper og kakao til lunsj
Hva passer vel bedre enn lapper og kakao til lunsj på telttur i stua

Passende lunsj på teltturen

Vel, teltet slås opp etter alle kunstens regler, og barduner, ja jeg sier barduner, festes til alle tenkelige møbler. Jeg formelig flyr lavt når jeg vimser og snubler i hele bardunsystemet. Men det glemmes fort når jeg ser hvilket engasjement 6-åringen og han over 60 fremviser.

Jeg synes ikke jeg kan være dårligere, så jeg disker opp med kakao og nystekte lapper med meierismør, syltetøy og fløtemysost. Selvfølgelig er det dekket med det fineste treserviset som Tor har kjøpt til turformål.

Er vi på tur, så er vi på tur.

Koselig å se film i teltet
Koselig å se film i teltet

Det kommer høylydte protester da Tor forkynner at teltet skal pakkes sammen igjen. Vi inngår derfor et kompromiss med 6-åringen om at hun kan få se en film inne i teltet før pakkingen gjennomføres. Så etter en finfin telttur i stua, så er alle fornøyd med uttestingen.

Mannen kan velsignes videre på sin motorsykkelferd, til de andalusiske sletter om så må være. Og jeg er helt sikker på at det kommer til å gå mye fortere enn det gjorde med salige Edmund Bakken, alias Kjell Aukrust, på sin Harley Davidson med sidevogn.

Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: