0 DestinasjonerI , ,

På telttur i stua, selvfølgelig

På telttur i stua, selvfølgelig. Det må prøves ut av både små og store. Urbantoglandlig

Det er rart med alle små og store interesser som evner å brøyte seg vei på de merkeligste tider og steder. Som det å slå opp telt i stua.

Den oppslukende fascinasjonen Tor har fått for motorsykkel, kom noe overraskende på meg, for å si det sånn. Det er nok individuelt når følgende utsagn får sitt gjennombrudd; «Dette er bare noe jeg må få prøvd ut i livet». Og hos Tor har denne motorsykkel-dillen fått sitt fulle utløp etter han fylte 60 år.

Jeg kan fortelle deg at det er mye som har kommet sent i livet for denne karen. Det oppleves som om alle drømmene hans skal realiseres innenfor et visst antall år. Og da er det snakk om de årene etter at vi traff hverandre igjen og giftet oss i 2002, (første gang vi var kjærester var i perioden 1973-75).

Selvfølgelig unner jeg han alle opplevelsene av å mestre (han tok for noen år siden kystskippereksamen – som startet med et behov for å ta båtførerprøven, kremt), kose seg og prøve ut det han aldri rakk tidligere i livet.

Når teltet slås opp i stua

Når stua blir campingplass, må jeg bare le altså. Han har kjøpt seg motorsykkel og fått prøvd den en del, men han vil gjerne nyte friluftlivets gleder i fullt monn, og da medbragt telt. Tor er kjempegod til å handle utstyr, ned til minste detalj. Det skal han ha. Det er sjelden svikt i noen rutiner der for å si det sånn.

På telttur i stua, selvfølgelig. Det tar faktisk litt plass. Urbantoglandlig

Tiden er kommet til at teltet simpelthen må testes oppslått, og hva er da mer naturlig enn å slå det opp i stua, den beste campingplassen du kan tenke seg. Når barnet vi låner, er på besøk, blir hun selvsagt høylydt begeistret for Tors idé.

Med telt dukker mine egne barndomsminner opp

Jeg for min del, får med ett masse barndomsminner løpende for det indre øyet, jeg husker brått alle teltturene i hagen. Så utrolig koselig, og hva er da mer naturlig enn at 6-åringen skal få oppleve en telttur i stua. Det er tross alt høst/vinter og ikke spesielt egnet å være på telttur i hagen.

På telttur i stua, selvfølgelig. Lapper og kakao høre r med til teltturen. Urbantoglandlig

Passende lunsj på teltturen

Vel, teltet slås opp etter alle kunstens regler, og barduner, ja jeg sier barduner, festes til alle tenkelige møbler. Jeg formelig flyr lavt når jeg vimser og snubler i hele bardunsystemet. Men det glemmes fort når jeg ser hvilket engasjement 6-åringen og han over 60 fremviser.

Jeg synes ikke jeg kan være dårligere, så jeg disker opp med kakao og nystekte lapper med meierismør, syltetøy og fløtemysost. Selvfølgelig er det dekket med det fineste treserviset som Tor har kjøpt til turformål.

Er vi på tur, så er vi på tur.

På telttur i stua, selvfølgelig. For barn er det spennende å se film i oppslått telt i stua. Urbantoglandlig

Det kommer høylydte protester da Tor forkynner at teltet skal pakkes sammen igjen. Vi inngår derfor et kompromiss med 6-åringen om at hun kan få se en film inne i teltet før pakkingen gjennomføres. Så etter en finfin telttur i stua, så er alle fornøyd med uttestingen.

Mannen kan velsignes videre på sin motorsykkelferd, til de andalusiske sletter om så må være. Og jeg er helt sikker på at det kommer til å gå mye fortere enn det gjorde med salige Edmund Bakken, alias Kjell Aukrust, på sin Harley Davidson med sidevogn.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til venstre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: