0 GenereltI ,

Hvorfor er Kjærlighetshaven på Hammerøy, Svinør i Lindesnes så viktig for meg?

Elisabeth og Hjørdis – min tante og mor. Gina Maries barnebarn
Gina Marie f. Danielsen er den sagnomsuste kvinnen som viklet seg inn i en kjærlighetsaffære som er viden kjent. Ikke fordi den endte godt eller på noen måte «was ment to be», men fordi hun og engelskmannen John Harden bygget en kjærlighetshave på toppen av Hammerøy. På bildet over ser du antydningen av Storhaven/Kjærlighetshavens vakre innhegning av stein.
Historien har blitt verdenskjent på Sørlandet og for oss som familie stikker den dypt, dypt i våre røtter, tilhørighet og følelser. Gina Marie er min oldemor.
Jeg reiste på oppdagelsestur til Hammerøy sammen med min far første gang i 1998, etter at boken om Svinør kom ut i 1997 og det sto et stykke om dette i Fædrelandsvennen. Jeg bodde på den tiden i Kristiansand. 
Allerede i 1999 fikk vi besøk av vår familie (barnebarn og oldebarn av Gina Marie), som vi inntil da ikke visste noe om, annet enn at Gurine (familien Churchs opphav) utvandret fra Fredrikstad til USA i 1909. 
Familien Church startet sin ferd fra USA til Fredrikstad, deretter videre til meg i Kristiansand og så til Svinør for å se hjemstedet til Gina Marie.
Vi visste jo at morfar Kristoffer Kristoffersen kom fra Svinør/Hammerøy, men vi ante ikke noe særlig om forhistorien hans fra denne vakre perlen i sør. Den snakket han aldri om.
På Svinør i 1999 – F.v. Elisabeth og Hjørdis (barnebarn av Gina Marie), Kjell (min pappa), Fred sen.(barnebarn til Gina Marie) og hans kone Ruth Church

På grunn av Fred Church jr’s (min tremenning) kajakkinteresse fikk han kontakt på Internet med en med samme interesse. Han hadde til alt overmål (via sin kone) et sted på Svinør som vi fikk låne ett par overnattinger i 1999.

Det er så mye spennende som kommer ut fra familien min på Svinør/Hammerøy at den er vel verdt en ny oppdagelsestur. Vi, 3 søstre, skal se hagen på nytt (en av oss for første gang), omgivelsene rundt her hvor den berømmelige kjærlighetsaffæren til Gina Marie startet samt treffe historieinteresserte folk fra området.

Vi gleder oss uhemmet til turen i begynnelsen av juni og jeg kan love deg at det blir flere historier fra denne perlen av en gammel uthavn som i tidligere tider blant annet ble brukt som le for uvær…. og kjærlighetsaffærer selvfølgelig.

Jeg håper du har lyst til å følge med oss videre på turen som skjer i begynnelsen av juni og som kommer til å vare i lang tid – i hvertfall her på bloggen.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: