0 UkategorisertI

Smuldrepai med rabarbra og jordbær…

500 g renset rabarbra
1/2 kurv jordbær
1 dl lys brunt, økologisk rørsukker
1 ss potetmel

Smuldredeig:

1 dl glutenfrie havregryn
1,5 dl glutenfritt havremel (lager det selv i foodprocessor)
1,5 ts bakepulver
4 ss lys brunt, økologisk rørsukker
50 g mandler eller valnøtter
125 g smør

Lag smuldredeigen først ved å blande havregryn/-mel, bakepulver, sukker og hakkede mandler (valnøtter) i en bakebolle. 
Smuldre deretter i mykt smør. 
Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).
Ha rensede rabarbra oppdelt i biter i en smurt paiform (ca 24 cm i diameter). 
Bland sammen sukker og potetmel (viktig, ellers klumper potetmelet seg) og strø over rabarbraen. Fordel deretter smuldredeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.

…kan serveres med kremfløte, is eller creme Fraiche med hakket mynte eller annet du har lyst på…
Følg meg gjerne på INSTAGRAM

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: