1 ReiseI

Ønsker du et slottsbryllup – da synes jeg du kan ta en titt på Kronovall Slott i Sverige

Sponset reise
Slottet ligger i Tomelilla kommune i Østerlen. Når grevskapet flytter ut grunnet høye kostnader til drift av slottet, så kan vi saktens flytte inn, for en lengre eller kortere periode.
Det er en kjent sak at Sverige har mange slott, og for å kunne kalles et slott, må en kongelig ha overnattet der minst én natt.

Med denne karen her, er slottsbesøket ivaretatt hva sikkerhet angår.

På rundturen som jeg hadde med VistiSweden i Skåne, skulle dette stedet kun være plassen for en kort «fika». Noe jeg satte pris på, jeg er nemlig laget slik at jeg godt kunne tenke med å bo i et slikt slott. Jeg vet ikke hvordan du har det på det området, men altså, kremt.
Mens vi «fikade», så fikk vi en høre litt historie omkring slottet av en engasjert guide.

Slottet ligger trygt, stille og vakkert til, plassert på en holme, omgitt av vollgraver. Slottet ble oppført i 1760, men det var først på 1890-tallet det ble bygget om til en fransk barokkstil ledet an av grev Carl Gustaf Sparres fru Alexandrine
Hun ville nemlig ha tårn og fløyer og en dobbeltsidig trapp til slottets inngangsparti.
Det er 15 unike rom på slottet, alle med navn etter ulike druesorter.

Et utsnitt av et veggmaleri.

Om du skulle ønske deg et slottsbryllup, eller en annen feiring, så er det mulig å leie det. Du finner mer informasjon om det her. 
Her er det muligheter for de fineste middager, og gulv til dansing finner du også.
Fra et takmaleri.

Kjelleren på slottet er idag fylt med flere tusen flasker vin. og hvert år arrangeres det vinfestival på slottet. Noe av det som serveres er svenskprodusert musserende eplevin.

Fru Alexandrine fikk også gjennomført tillagingen av den barokke hagen med 3,5 km buksbomhekk, som forøvrig ble bestilt fra Russland.

Som jeg fortalte deg over her, så leie slottet i dag ut til brylluper og andre staselige selskapeligheter.
Skulle jeg bodd på dette slottet ville jeg måtte ha hjelp blant annet til klipp av buksbomhekken for å si det sånn.
Slottsbesøket ble gjort i samarbeid med Visit Sweden

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Du kan også like

Én kommentar

  • Svar
    Berthold Hanisch
    25. oktober 2017 at 01:07

    Nice answers in return of this issue with firm arguments and telling everything regarding that. capital one card login in

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: