0 UkategorisertI

Når det blåser på toppene i Jotunheimen, finner vi herlige naturskatter rundt Beitostølen.

Beitostølen er langt fra ferdig utforsket for min del. Det er alltid noe som trigger nysgjerrigheten min når jeg tror jeg allerede har sett en del.

Og dette stedet her har så mye å by på, det være seg vandreturer langs vann, opp til passende høyder og topper, og selvfølgelig slalåm i godt preparerte løyper og skiturer i det vakreste snølandskapet du kan tenke deg og mye, mye mer.

Når jeg leter etter enda mer, så finner jeg blant annet:

  • skjulte og åpenbare skatter 
  • utsiktspunkter
  • vakker natur
  • kulturarv

En av dagene, sist vi var her, så blåste det hatter og høy på toppene, så da bestemte vi oss for å ta en kjørekosetur ned i dalen, til Beito
Vi kom over Raudøla bru og fikk se denne vakre fossende elven. 
Jeg lar meg så lett fascinere av rennende elveleier og fosser, så her var det bare å stoppe bilen og gjøre klar kameraet for å få tatt nye bilder til minnealbumet mitt.
Det er noe livgivende, kraftfullt og en drivende energi i disse elvene, noe jeg selv ofte er i stor manko av. 
Dessuten er det mange barndomsminner som dukker opp i slike sammenhenger. 
Mine foreldre tok oss nemlig alltid med på teltturer om sommeren, rundt omkring i Sydnorge, så jeg har har noen kjølige, men dog så herlige badeopplevelser i gufsende, kalde elver, godt spikret i minnet. 

Det er noe mer som jeg lar meg forlokke av, ved foten av Jotunheimen, samme hvor du snur og vender deg i disse områdene, så ser du fantastiske fjell, som her: Bitihorn, selve signaturen til Beitostølen som er inngangsporten til Jotunheimen.
Og når du kommer litt mer opp i høyden kan du se langt, og lengre enn langt, og det i alle retninger.
Det var utrolig deilig å kjenne, at nedi dalen var det så og si helt vindstille, mens på toppene kjentes det som det var  motvind fra alle kanter, for å si det sånn 🙂
Så greia er å finne nye plasser som passer akkurat for deg, denne dagen på din ferietur. Livet er for kort og mangslungent til å irritere seg over dårlig vær, ikke sant? Det er jo så mye fint og nesten vindstille, å kunne velge mellom i vår herlige norske natur. 
Her er det om å gjøre å lete blant skatter som ligger der og venter på oss.
Hva er dine naturskatter? Jeg blir kjempeglad dersom du deler en eller to av dem, enten her i bloggen eller på facebooksiden min.
Den neste historien i denne serien heter: 
Når det blåser på toppene i Jotunheimen, finner vi den fineste kulturarv rundt Beitostølen.
Sees da!!

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: