2 DestinasjonerI

Min reise innover Valdresflya i Jotunheimen, det vekker barndomsminner det.

No ser eg atter slike fjell og dalar, som dei eg i min fyrste ungdom såg!!

Det er mange år siden jeg har vært på en bedre reise enn denne. I alle fall med tanke på å se fjell og atter fjell og storslått natur.

Daler var det riktignok ikke så mye av på denne turen, for veien over Valdresflya ligger på 1393 moh. Men vidstrakt er det virkelig i Jotunheimen

Det var utrolig glatt på veien denne dagen, så mens Tor kjørte, så satt jeg og bremset (uten noen som helst nytte selvfølgelig) samt sveivet ned vinduet – dette måtte jeg få tatt bilder av.  Her var det fjell på alle kanter, jeg ble helt målløs jeg.
 
Jeg hadde ikke tid til å vente på at Tor skulle geleide meg trygt fram til Gjendesheim, eller stoppe på dertil egnede plasser, Neida! Tjo og hei hvor det går. 

 

 
 
Tenk å få se igjen det vi ofte så som barn.  Mine foreldre tok oss med på gjentakende ferieturer rundt omkring i sørnorge. Jeg husker godt mating av geiter (helst med tobakk), suvenirbutikker, rasteplasser og telt.
 
Det franske ordet souvenir betyr minne, så har vi avklart det.
 
 
 
 

 

 
Tor hadde så lyst til å vise meg Knutshøe, Bessehøe og Besseggen som du ser deler av her. De to sistnevnte har han nemlig sammen med datteren besteget tidligere. Så det skulle bare mangle om han ikke skulle vise fram dette fantastiske naturskuet. 
 
Og jeg ble bergtatt jeg altså, makan til natur!!

 

 
 
Da vi gjorde vendereis fra Gjendesheim, merket jeg ikke lenger det glatte føret. Noe annet hadde mitt fulle fokus, nemlig selveste Valdresflya.
 
 

 

Det står så alene, det nedlagte vandrehjemmet på Valdresflya. Her blir det kjørt opp løyper hele vinteren, og jeg skal virkelig prøve å stå på ski innover her, for det må være en utrolig fin opplevelse av natur og fjell så langt øyet kan se. Kanskje Tor og jeg kan få til en tur når vi skal opp i begynnelsen av april. For i vinterferien har vi med oss bonusbarnet vårt 7, så da kan det fort bli litt for langt.
 
Rapporter om værforhold og skiføre får vi enkelt og greit oppdatert på hjemmesiden beitolangrenn.no

 

 
 
På vei tilbake til Beitosølen stoppet vi flere steder. Som for å suge inn inntrykkene, så de kunne sette seg godt fast i minnet. Her ser du Bitihorn, sett fra Bygdin. Er det ikke utrolig flott?
 
 
 
 
Nå nærmer vi oss Beitostølen igjen, og min søndags-reise er snart over, men jeg er bare nødt til å ta et stopp til. Som jeg har skrevet i flere av mine opplevelses-innlegg fra Jotunheimen, så er det en utrolig utsikt hvor du enn vender hodet. 
 
 
Her har vi utsikt mot Vinstervann. Et yndet utfartssted både til fots og på ski fra Beitostølen.
 
 
 
 
Visste du at Jotunheimen er det stedet i vårt kjære land som har flest fjelltopper som rager 2000moh? 
 
Ikke rart at dette området i Jotunheimen er elsket av så mange – spesielt i dag hvor det virkelig har blitt en trend å skulle gå fra topp til topp. At det i tillegg til naturopplevelser er en helsebringende trend, er helt sikkert. 
 

2 Kommentarer

 • Svar
  GlobetrotterElisa
  15. oktober 2017 at 08:34

  Åhh… nå gleder jeg meg til vinteren og lange, fine skiturer innover i fjellet! Fjellet blir liksom aldri feil det 🙂

  • Svar
   Mette i urbantoglandlig
   15. oktober 2017 at 15:58

   Det er herlig i de fleste årstider det. Og heldige oss i dette landet som har fjell overalt. Mange valgmuligheter altså 🙂

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: