2 UkategorisertI

Mandal – pittoresk og moderne på samme tid – jeg sjekket ut det moderne, nemlig spisestedet Kastellet

Det er flere ting som jeg gjenkjenner ved Norges sørligste by, Mandal, nemlig kulturbyen som skaper sørlandsidyll hele året, i tillegg til:

Sjøsanden – den 800 meter lange sandstranden som ligger ved innseilingen til Mandal
Rekefestivalen som går av stabelen hvert år
Hjembyen til Gustav og Emanuel Vigeland
Den lille byen med de store kunstnerne

Hva er mer passende enn denne sykkelen langs Mandals gamle trehusbebyggelse?
Du kan saktens få hvilepuls og minner fra en svunnen tid av å møte på denne herlige sykkelen, i den delen av Mandal som syder av sørlandsk idyll. Byen som preges av hvitmalte, pittoreske hus, som folk nennsomt har ivaretatt slik at de fortsatt ser gamle ut, men selvfølgelig er oppdaterte til dagens bruk. 
Pittoreske hus langs Mandals travle gater
Buen kulturhus

Kastellet – restauranten som ligger så og si med «tean i tanga»

Her kunne Tor og jeg sitte å nyte utsikten til Mandalselva og Buen, som er et flerbruks kulturhus som åpnet sine dører i 2012.
På  Kastellet lages maten med pasjon, friske råvarer, spennende krydder og urter, og selvfølgelig helt fra bunnen av. Det kan jeg like. De baker sitt eget brød hver dag, lager dressinger, pestoer, marinerer og produserer og baker jammen sine egne kaker også

7 smakfulle tapasretter inntas på Kastellet
Selv om restauranten hadde «Spis for hundrelappen» samme uke som vi var på besøk, og at det dermed sydet av folk i restauranten, sto det ikke på servicen overfor oss. 
Jørn (innehaveren) evnet å servere oss 7 tapasretter med salat, brød og alioli. Det er nesten umulig å skulle fortelle deg hvordan det smakte. At det går an å samle så mange smaker på et fat og at de passet så godt sammen. Sånt lar jeg meg fortsatt imponere av.

Dessert som ble komponert til oss
Du kan jo bare tenke deg hvor forsynte vi var etter den enorme tapasretten med den fantastiske smaksopplevelsen. Så kommer altså Jørn (innehaveren) med denne desserten. 
Som jeg alltid sier, jeg spiser med øynene også, og det passet jammen godt i dette tilfellet. For magen var allerede full, hehe. Jeg elsker kaffe latte så det bestilte jeg selvfølgelig, enda så mett jeg allerede var. Det var dette med å ha magemål da, kremt.

Det var ikke langt fra at jeg trillet ut av Kastellet for å sette meg i bilen og la Tor kjøre oss videre til Lindesnes Fyr. Her skulle vi nemlig være ett par dager for å oppleve fyrferie. Mer om det i et senere blogginnlegg, følg med, følg med!

For en kjempefin start på fyrferien. Når æ får de blaude konsonantane none gangår i året, æ æ sabla fornøyd. For jeg har både barndoms- og voksentid (ialt 13 år) i nabobyen Kristiansand. Herlige Sørlandet altså. 


Les også: Lindesnes Fyr – et fredet kulturminne – dog med bærekraftige fremtidsvisjoner

Måltidet ble sponset av Kastellet i Mandal.

Ønsker du å vite mer kan du klikke deg inn på denne reiseguiden for Mandal

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

2 Kommentarer

  • Svar
    Laila MA - Rundt Ekvator
    2. november 2017 at 05:01

    Flott innlegg om en herlig sørlandsby 🙂

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: