0 UkategorisertI

Les Issambres langs den franske riviera – badebyen med hvilepuls

Når du har vært på bilferie i 240 mil og passert 145 tunneler fra og med Como i Italia, så var det faktisk veldig deilig når vi «landet» i en herlig leilighet i Les Issambres, kun kort avstand fra alt vi hadde lyst til å oppleve på den uken vi skulle være her i Sør-Frankrike. Det var vår første bilferie i Europa på 25 år og det sier vel sitt.

Ikke et galt ord om bilferie altså, for det har Tor og jeg virkelig blitt så betatt av at vi allerede nå planlegger en ny tur til den franske riviera på sensommeren 2018. Jeg kan røpe såpass at leilighet i Sainte Maxime er bestilt.

 

En hviledag i strandens tegn i Les Issambres

Dagen etter ankomst ble vi enige med reisefølget (ti venner av oss) om å ta det helt med ro og utforske strandområdet som ligger kun et steinkast (jada, som eiendomsmegler vet jeg hva steinkast er, dessuten kaster jeg ganske langt om jeg kan få si det) fra leiligheten hvor vi bodde. 
 
 
Stranden i Les Issambres

Nyter ferielivets glade dager

Jeg har aldri regnet meg selv som en strandløve, men etter denne ferieturen, så kanskje… Det har sikkert noe med variasjonen i ferien å gjøre. Fra flotte strender, til matmarked i Sainte Maxime, til kanalene i Port Grimaud, til den historiske  fjellandsbyen Grimaud. ja, sånn kan jeg ramse opp.  
 
Med det tette programmet vi hadde var det helt supert og nødvendig med avslappende timer med svømmeturer og soling under parasoller med en god bok.
 
 
På lunsjbar, stranden i Les Issambres

Herlig sjøutsikt fra lunsjbaren.

 
 
Selv om det er varmt (helt passe temperatur), vi har mange og lange svømmeturer, så melder sulten seg like hyppig som ellers. Hva er vel da bedre enn å bevege seg kun noen få skritt opp av solsengen for å innta en deilig lunsj på Plage le 44. Vi fikk beholde utsikten under måltidet også.
 
Sjarmerende lunsjbar

Sjarmerende og luftig lunsjbar.

 
 
Generasjoner på strandtur

Generasjoner på strandtur

Les også: På duftende matmarked i Sainte Maxime

Les Issambres som bosted i ferien

På vår første tur til Sør-Frankrike valgte vi å bo i Les Issambres fordi jeg har ei bloggvenninne som formidler utleie av en tomannsbolig her. Jeg synes det kan være trygt å ha gode referanser når vi ikke har vært på stedet tidligere. Dessuten var vi 12 venner som skulle campe sammen og da passet denne tomannsboligen utmerket, med sengeplasser til 6 i hver leilighet. Du kan se bilder av leiligheten m.m. lenger nede i innlegget.

Vi var veldig fornøyde med den korte avstanden til Sainte Maxime, Port Grimaud, Grimaud og de andre stedene vi ønsket å besøke på denne turen som varte en uke.

Utsik over båthavnen i Les Issambres

Utsikt over båthanvnen i Les Issambres


Det ble mange restaurantbesøk denne uken, det var ingen av oss som tenkte å bruke mye tid på kjøkkenet for å si det sånn. Det ble kun én kveld hjemme i leilighetene hvor vi valgte å lage Taco, lettvint og greit og med mye salat. Tross alt var det så mye vi ville se og oppleve på vår første tur til Sør-Frankrike. Ja, for med unntak av ett par, så var dette en nytt feriested for resten av reisefølget. 

Hele reisefølget snakket tidlig om at vi ikke skulle være avhengig av å være sammen alle tolv hele tiden, men for det meste ble det likevel til at vi var det. Vi hadde det så utrolig hyggelig sammen og vi ville gjerne oppleve mange av de samme tingene, så da ble det altså massivt og fine samvær hele uken. 
 
Tor og meg på pizzarestauranten i Les Issambres

Tor og meg på pizzarestauranten i Les Issambres

 
Den siste kvelden vi var i Sør-Frankrike ble det til at vi kun var fire av reisefølget som valgte å spise på pizzeria Les Alizés, helt nede ved båthavnen og med en befriende utsikt over rivieraen i Les Issambres. 
 
 
 
 
Frokost i leilligheten

Frokost i leiligheten vi leide i Les Issambres.

 

Hver morgen startet med en god frokost i leilighetene og med en påfølgende samling av hele reisefølget til en kopp  kaffe. Her delte vi hvilke tanker vi hadde for dagen og la deretter en plan for hvor vi ville dra og hva vi ville oppleve. Det var utrolig hyggelig å kunne oppleve så mye med så mange.

 

Bloggeren i gang med fotografering av frokostbordet

Sånn kan det se ut når bloggeren er i gang med fotografering

Det var første ferieturen de hadde med en blogger i reisefølget, så de måtte vel saktens få mulighet til å venne seg til å se meg i sving.Her var det ikke lov til å sette noe uønsket på bordet før jeg hadde tatt de nødvendige bildene av frokostbordet som du kan se. Lise og Rita var så sultne at fotograferingen måtte gå unna i en viss fart. Jeg lovte dog at det ikke skulle skje til hver frokost, hehe.

 

Leiligheten vi bodde i

Leiligheten vi leide lå høyt og fritt til og med flott utsikt.

 
Tomannsboligen vi leide var praktisk og fint innredet og inneholdt alt vi trengte. Dette har vært bolig for et vennepar av meg over en periode på over 1 år så jeg visste at stedet var bra.  Det var også veldig deilig med badebasseng, som vi brukte til svømmeturer om morgenen og ellers når vi ønsket å trekke oss litt tilbake fra strandliv og alle andre flotte opplevelser.
 
Dersom du tenker deg at Les Issambres kan være et fint feriealternativ for deg, så si gjerne ifra om du vil vite mer om denne leiligheten. Jeg formidler gjerne kontakt.
 
Hvilke erfaringer har du med å leie feriehus i utlandet? Det ville være spennende å høre om.

 

Fakta:

  • Her finner du badestrender for ethvert behov, det er 8 km med sandtrender, viker og bukter med flotte muligheter til et avslappende ferieliv som passer for single, par, og familier. 
  • Stedet ligger i Roquebrune-sur-Argens og med en kort kjøretur (ca. 8 km) så befinner du deg i Sainte-Maxime som kan være utgangspunkt for nok en strandtur, matmarked eller bare en rusletur for å nyte den gamle fiskerlandsbyen.
  • I Les Issambres er det marked hver mandag formiddag, og på fredager er det brocante (en annen type marked) langs strandpromenaden.
  • I Les Issambres finner du supermarked (med godt utvalg, også økologisk), bakerier og annet du måtte trenge til ferieoppholdet.
  • Det er godt utvalg av overnattingssteder, både hoteller og ferihus.
  • Les Issambres var 15. august 1944 senter for Operation Dragoon. Det var på strendene i Saint Tropez, Sainte Maxime og Les Issambres senter for frigjøringen av Sør-Frankrike under andre verdenskrig. US Delta Force fra 93rd Evac kom inn her.
  • Du kan ta fly til Nice og leie bil der. Det er det ca. 1 times kjøring derfra til Les Issambres.

 

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: