0 UkategorisertI

Kylling – enkelt laget med ovnsstekte grønnsaker…

… nå er det jo tid for å høste inn fra kjøkkenhagen det man måtte ha eller handle det i butikken da…
…her har jeg valgt…
 5 små rødbeter
6 gulrøtter
1 brokkolli 
en håndfull aspargesbønner
3-4 vårløk
ett par fedd hvitløk
salt og pepper
kyllingbryst fra stangekylling
…jeg skreller og renser grønnsakene, så forveller jeg bønnene i 4 minutter…
…rødbetene får stå i 15 minutter i en smørsmurt ildfast form før jeg tar i de andre grønnsakene…
…lar det stå sammen i ytterligere 15 minutter…
…hele tiden under folie…
…i mellomtiden krydrer jeg kyllingfiletene med salt og pepper…
…bruner dem kjapt i en varm stekepanne…
…og så tar jeg ut formen med grønnsakene, fjerner folien og legger filetene oppå…
…og fortsetter stekingen i ovnene i 18 minutter (uten folie)…
…stangekyllingen er utrolig mør og saftig, men det er viktig å ikke steke den for lenge, da blir den tørr…
…ovnen forvarmes på 200 grader og sett gjerne den ildfaste formen på nederste rille…
…og til denne retten har jeg en dressing så enkelt laget av creme fraiche med litt multesyltetøy i…
…den dressingen er god til grillet mat også…
…og til fisk, røkt og grillet…
…nam -nam…
Følg meg gjerne på FACEBOOK OG INSTAGRAM, linkene finner du på høyre side i bloggen.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: