0 UkategorisertI

Kan jeg friste med en pai og salat?

Forleden dag hadde jeg besøk av en hagejournalist som jeg traff på hagebesøk til Skåne i fjor,  i regi av VisitSweden. Det er ikke en vane at jeg serverer full matpakke til journalister i hagen min, men siden jeg kjenner henne litt i tillegg til at hun hadde kjørt langt, så inviterte jeg til en prat over en enkel middag.
Jeg har laget og servert pai i forskjellige utgaver, uttallige ganger, men denne gangen hentet jeg en oppskrift fra min bloggvenninne i Malivasverden. Synes den rett og slett så litt fiffig ut med asparges på toppen. Smakte godt gjorde den også. Hennes oppskrift er med ferdigkjøpt butterdeig, mens jeg lagde paiskallet fra bunnen av.

Været var upåklagelig til uteservering, så det ble både en liten middagsrett og en kaffekopp med mørk sjokolade med marsipan til dessert. Dessuten en god samtale etter fotosession i Furulunden.
Jammen viktig å benytte enhver anledning til å spise ute i hagen, ikke sant?
Oppskrift:
Paibunn:
 • 100 g smør
 • 150 g speltmel (hvetemel)
 • 1 ts bakepulver
 • 1 egg
Elt smør, hvetemel og bakepulver i en foodprocessor og tillsett til slutt et egg. Klem deigen ned i en paiform, ca 24 cm i diameter. Prikk deigen i bunnen, og forstek paiskallet midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Fyll:
 • 300 g bacon som legges utover bunnen når den er klar
 • Pisk 3 egg sammen med 3 dl creme fraiche og 2,5 dl melk
 • Salt og pepper etter smak
 • Hell dette over i formen
 • 150 g revet god ost drysses over
 • Legg deretter noen asparges på toppen som du steker ett par minutter i stekepannen først
 • Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 30-35 minutter
 • La den hvile litt før servering.

Digg med en enkel salat til. Jeg hadde en blandet, ferdigkuttet salat tilsatt agurk og vannmelon blandet med litt rapsolje maldonsalt.

God apetitt!

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: