0 ReiseI

Jeg har kost meg i timevis på en familievennlig strand i Sainte-Maxime, langs den franske rivieraen

Er det noe jeg gledet meg til da vi hadde bestemt oss for bilferie fra Norge, gjennom til sammen 9 land, så var det det å skulle kunne bade i det azurblå havet langs côte d’azur (eller den franske riviera, som vi kaller det).
Skyene er fraværende, det er akkurat passe varmt for en nordboer og vannet er herlig forfriskende. Det var det jeg ba om, og det var det jeg fikk. Det passer altså perfekt for oss å reise i begynnelsen av september. 

Fellesferien i det sydlige Europa (lenger syd enn Norge altså) er over. Som du ser er det til vår fordel.

For denne stranden ligger rett på nedsiden av Sainte-Maxime, så når søreuropeerne har ferie, så er det stappfullt her. De er en kjent sak at franskmenn elsker å feriere i eget land, så å reise dit i deres fellesferie er uaktuelt for meg.

Det gjorde ikke meg det grann at det var litt god plass mellom soltilbederne for å si det sånn. Som du ser er alle seilerne tilbake på jobb og seilbåtene ligger trygt i havn, tihi.

Kan du tenke deg noe så deilig som å gå langs stranden og kjenne sandkornene mellom tærne? Ikke en stein eller noen skarpe kanter noe sted. Jeg kjenner at jeg er så inntrykssugen på Frankrike-ferien vår, at ingen detaljer går meg hus forbi.

Lunsjen denne dagen var noe vi ble presentert for av et vennepar; Nemlig baguett , brettet ut på langs og med en banan inni. Enklere blir det vel ikke? Bananer er jo en velkjent schlager på turer, enten du er til lands eller til vanns.

I bakgrunnen ser du broen som fører oss videre mot Port Grimaud og St. Tropez som jeg skal ta deg med til i andre bloggposter.

Det er noe eget å svømme i et krystallklart Middelhav, hvor det er så varmt at jeg rekker å ta skikkelig mange svømmetak før jeg vil legge meg godt til rette i solstolen med ei god bok.
Trenger du litt avveksling i strandlivet og har lyst på is (noe jeg har ofte) så er det bare en kort rusletur opp til byen hvor de har en kunstferdig isbar som du ser. Rose- i stedet for kuleis altså. 
På stranden er det også små og koselige kafeer og restauranter for den som ikke har tatt med seg niste.
Det var godt med parkeringsplasser like ved lystbåthavnen og mye flott å se på på vei fra parkeringen til stranden som ligger like ved både parkering og båthavn. 

Når vi attpåtil ble møtt av Aaron Lordson med skikkelige bluestoner på veien fra matmarkedet i den gamle bydelen og ned til den deilige sandstranden i Sainte-Maxime, da kunne ikke dagen være annet enn vellykket for min del. Tudelidei.

Her finner du en fin reiseguide for Frankrike

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: