0 UkategorisertI

Hytte på Vesterøys høyde – midt i Hvalerskjærgården.

Det var en vakker søndag i september 2016, da fire unge jenter og en blogger ville på tur til Amerika, og destinasjonen lå ikke lenger unna enn at det passet for en times spasertur i ulendt terreng.
Amerika ligger nemlig på tuppen av Vesterøy (sett fra Sauevika), en av Hvalers vakre perler.


I dette ulendte terrenget var det mye. lyng og fjellknauser, så det bragte oss opp og ned, og framover med Amerika som fokusert endemål.
På vår vandring kom vi til å trå litt nær denne flotte hytta, fordi som du sikkert kan tenke deg. må vi jo på sett og vis finne den best farbare veien til målet vårt.

Men i stedet for å jage oss bort, så roper eierne på oss; dere må ikke gå ned der, der er det så vått, kom heller opp hit og gå forbi hytta vår.
Og så er det sånn med meg, som blogger både om små hverdagshistorier,  interiør, reiser og hage at jeg sjelden lar en mulighet gå fra meg til å finne nytt blogginnhold.
Ei heller lar jeg slike scoop fare meg forbi på grunn av ren og skjær interesse for det vakre, smakfulle og estetiske.

Da jeg ga uttrykk for hvor fantastisk fin jeg synes hytta var, så åpnet eierne like godt opp for en visning for fire unge jenter og en litt tilårskommen blogger, kremt.
Inn i soverommene bar det, deretter inn i baderom, og i kjellerrom hvor alle tekniske løsninger med solcelle og annet genuint holdt til. Blant annet et agregat til gulvvarme i baderommet, hvor ideen er hentet fra mange år i seilbåt.
Tenk deg å slenge seg i denne koselige kosekroken, som er løftet opp til en hems i stuen, med panoramautsikt. Noen dagdrømmer kunne saktens få fritt utløp her.
Hytta var selvfølgelig ikke gjort i stand til en invasjon fra oss turgåere, så jeg har dermed ikke gått helt bananas med fotograferingen.
Jeg gir derfor ikke altfor mange detaljbilder fra landstedet som ligger oppe på et svaberg ikke langt fra Amerika.

Som eiendomsmegler så kan jeg stå inne for å kalle dette panoramautsikt til havet – ja på tre sider av hytta har man full over-/utsikt til vannet
Fantastisk.

Som her hvor man har utsikt mot det som ender innover mot Skjelsbusundet, mellom Vesterøy og Spjærøy.
Et praktisk og tøft utekjøkken som er klart til bruk til enhver tid og anledning.

Jeg spurte selvfølgelig hvilket treverk som er brukt i eksteriøret, men de visste ikke eierne på stående fot, med oss ivrige, skravlende å bejaende jenter rundt seg, til denne overraskende hyttevisningen.
Sibirsk lerk eller malmfuru var det dog ikke.

Et mer passende byggverk oppe på dette svaberget skal man lete lenge etter, spør du meg, eiendomsmegleren.

Inne var alt i kjøkkenet stedbygget av eik, er det rart jeg går av hengslene eller? Sånn en søndag formiddag hvor målet er Amerika.

Etter litt fikk vi dog summet oss, og rettet nesa mot syd.

Det var jo dette som var hovedmålet for turen, Amerika, med sine voldsomme, skummende bølger i fantastiske omgivelser.

Takk til Ruth & Rolf som så velvillig og stolte viste oss sitt lille paradis på Hvaler 🙂

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: