0 UkategorisertI

Hvordan lage et enkelt adventsarrangement – drivved – diy

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Advent er ventetiden før jul. Ordet advent betyr egentlig Herrens komme, og har blitt brukt som navn for denne ventetiden helt siden slutten av 400-tallet. 
For meg betyr det å reflektere over Jesu komme, han som vil gjenopprette det som er ødelagt, han som gir glede og trøst. Han som holder meg oppe når annet prøver å trekke meg ned. Et gledebudskap rett og slett.

Advent betyr også at jeg pynter opp litt i hjemmet vårt. Tenner lys i mørketiden og setter av tid til familie og venner. Idag har jeg tatt en kopp kaffe hos min mellomste søster, sammen med hennes datter og tre barn. Det er glede for meg. De små tingene som utgjør en forskjell i livet mitt.
Men tilbake til gjøremålet vårt idag; Jeg plukker ikke drivved så ofte, men når jeg endelig kommer over noe fint, så kan jeg ha det i bruk i årevis. Så også med denne plankebiten her.
Den har stått en stund og tørket før jeg satte på møbelknotter

Tallene som jeg bruker på lysene har jeg hatt i flere år, og de fester jeg med knappenåler, enkelt og greit. 
Jeg setter på en voksduppesitt under lysene så de står støtt.
Med denne superfine planken, med rustne skruer, ja, jeg sier det bare; Bedre kan ikke jeg få det.
Noen kanelstenger gjør susen, matcher i fargen tilogmed.

Jeg var så heldig å vinne 4 plommefargete Kählervaser i forskjellige størrelser tidlig i høst. 
Selv om jeg synes plommefargen er veldig fin, så tenkte jeg at det passer ikke så godt her hos meg, så da gjorde jeg følgende; 
  • Jeg ga bort en her på bloggen (vinneren har fått den levert på SAS hotellet i Oslo, hvor hun har bodd den første adventshelgen)
  • De tre andre fikk jeg byttet hos Presangen i Fredrikstad (skikkelig service), til 2 hvite vaser og en lyskule. Da vet jeg at de kommer til å bli brukt masse her i heimen.

Det er ikke grenser for hva du kan ha i en slik vase. Akkurat nå har jeg fått noen stilker hvite amaryllis i gave fra Fredrikstad Blomster, så da får en stilk leke seg her.

Svibler er et must her hos meg i adventstiden. 
Jeg synes imidlertid at den lukter litt for sterkt når den er utsprunget, men da har jeg hatt glede av den lenge allerede, så da får den hvile i kompostbingen min frem til våren, da den igjen kan gjøre nytte for seg i Furulunden. Gjenbruk altså.

Uttrykket er helt annerledes enn i fjor. Det er flere grunner til det:
  • Jeg liker å variere stil innenfor alle ting jeg tar vare på fra år til år
  • Skjenken er malt matt svart i år, tidligere var den i marakech
  • Tor og jeg venter i disse dager på et nytt spisebord hvor dette arrangementet vil passe utmerket
Det behøver ikke å være så store grunner til å skifte litt på farger og stil synes jeg. Litt maling her, noen nye farger der, og vips så er det den forandringen jeg vil se. Så er det tilbehøret da, der tar jeg frem det jeg allerede har på lur, litt drivved, noen lys og vips…

Her har jeg byttet om litt, synes at bjørkekvistene kunne få være med en stund til.

Hvis du har lyst til å vise frem din adventspynt og kanskje også hva advent betyr for deg, så er du velkommen til det på facebooksiden/urbantoglandlig. Har du lyst til å glede leserne med det kanskje?

Vi snakkes!! Klem fra Metteutenflette

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: