0 I Ukategorisert

Havrebrød uten gluten, melk og gjær – sunnhet i hver bit altså…


…nå har jeg bakt det deiligste brød…

Her har du oppskriften:

4,5 dl glutenfritt havremel (kvernet i foodprossesoren)
4,5 dl glutenfrie havregryn
1 dl linfrø
1 dl qinoa (kan droppes)
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl hirseflak
1/2dl raps-/linfrø-eller olivenolje
1,5 ts havsalt
1,5 ts fiberhusk
2 ts psylliumfrøskall/fibrex
 1,2 liter vann
Jeg kjører frøene i stavmikseren.
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt om. 
La røren stå i minimum 3 timer, eller gjerne natten over.
Fyll på mer vann dersom røren absorberer mye væske før det stekes.
Deigen skal være litt velling-aktig.

Ha røren i langform med bakepapir og sett den i kald ovn, ca. 180 grader i ca. 80 – 90 minutter. 
Steketid og grader kan variere litt fra ovn til ovn.

Kjøles på rist og deles deretter i ruter i den størrelse du måtte ønske. Selv deler jeg brødet i 16 deler, Det er bare å prøve seg fram.
De er ypperlige å fryse og det går fort å tine dem til frokost eller lunsj.
Jeg synes de gjør seg veldig godt med tur i brødristeren etter at jeg har delt dem på langs.

…og det er godt med egg og annet pålegg…
…og med litt raps-/eller olivenolje og hjemmelaget urtesalt på, så smaker det mums altså…
…jeg holder meg til usprøytede ingredienser (økologisk) så langt det er mulig…
…og dersom du ikke har anledning eller tid til å bake ditt eget brød…
…kan du bestille ferdig liknenede mix HER
Følg meg gjerne på FACEBOOK OG INSTAGRAM, linkene finner du på høyre side i bloggen.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: