0 UkategorisertI

Fyrstekake med ny vri – retrokaken av alle

Det flere som har spurt etter oppskriften på fyrstekaken min, så på tide å gi den ut da tenker jeg.
Med mindre sukker enn man vanligvis ser brukt i denne kaken.
Mørdeig:
300g økologisk fin spelt
1ts bakepulver
1ts hjemmelaget vaniljesukker
70g lyst økologisk rørsukker (Meny eller helsekost)
1ts steviosa (helsekost)
20g økologisk kokossukker (helsekost)
165g meierismør
2 eggeplommer
2 ss fløte
Kjør mørdeigen i en matprosessor, ha i eggeplommene og fløten etter at alle de andre ingrediensen er kjørt sammen.
Fyll:
250g mandler (liker mye av den slags fyll)
70g lyst rørsukker eller melis
1 ts steviosa
20g kokossukker
eggehviter + vann til passe konsistens
Jeg bruker matprosessoren til å kverne mandlene, synes det er godt at det ikke er så finmalt. 
Bland i de andre ingrediensene, men hold av litt eggehvite til å pensle på toppen av kaken.
Dekk en kakeform på 24 cm med bakepapir i bunnen og smør hele formen.
2/3-del av deigen trykker du ut i bunnen og rundt på kantene. 
Tenk at deigen skal gå litt over fyllet.
Fordel så fyllet og kjevle eller rull mellom hendene små stenger til gitteret på kaken, 4 under og 4 på kryss av det. Trykk dem litt flate dersom du ikke bruker kjevle.
NB.: Dersom du bruker kjevle så benytt melis i stedet for mel for at det ikke skal feste seg i underlaget. Da blir ikke deigen så hard.
Når stengene er på plass, kan du trykke ned deigen litt på sidene i formen slik at du får en fin kant ytterst på kaken.
Husk å bruke resten av hviten til å pensle på toppen da du!

Noe av greia med fyrstekakene som jeg har smakt tidligere, var at mørdeigen ofte opplevdes så tørr at jeg måtte ha noe å svelge kaken ned med, for å unngå å sette i halsen, kremt. 
For unngå å gå i den fella steker du kaken på kortere tid. Jeg ser ofte at den skal stekes i 50 minutter – det er altfor lang tid, spør du meg!!.
Forvarm ovnen på 180 grader og sett kaken på nederste rille – stekes i ca. 25-30 minutter, da blir den kjempegod.

Dette er en utmerket kake å ha i frysen, om den varer så lenge da!!

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: