0 UkategorisertI ,

Fredrikstadmarka er den mest kortreiste turen for meg

Det er helt sant; Den ligger skikkelig kortreist fra der jeg bor. Det er bare å ta på seg egnet turtøy, som denne dagen var full regnværshabitt, staver (jeg digger å gå med staver) og gjerne et par poser i lomma. Hvorfor poser, det får du vite litt lenger ned i innlegget (jeg har ikke hund for å si det sånn).
Ender i andre Bjørndalsdam
Stokkender i andre Bjørndalsdam

Hva har Fredrikstadmarka å by på?

Hver årstid har sin sjarm, men høsten er en favoritt synes jeg. Den klare luften, sol eller regn, jeg liker begge deler. Her er det tilrettelagt for alle. Bruker du rullestol, så er det mange turveier (stier ville være et for snevert ord i denne sammenhengen, det er veier det er snakk om)  som passer for deg også.
Er du heldig og titter litt utenfor turveiene, så kan du i den riktige årstiden finne sopp og bær her. Du kan spise deg mett på turen altså, i tillegg er måltidet kortreist, sunt og økologisk, hehe.
Mosegrodde røtter  og en bekk langs turveien i Fredrikstadmarka
Mosegrodd og røft blant bekker og røtter i Fredrikstadmarka
Utskårne dyr langs naturstier i Fredrikstdmarka
Utskårne dyr finnes det mange av langs bjørneløypa i Fredrikstadmarka
Ved andre Bjørndalsdam får du nesten alltid se masse fine ender. Er du ekstra heldig så møter du på en elg. Det gjorde vi en gang vi gikk på ski her inne sammen med et besøkbarn vi hadde med på tur. Hester med ryttere har jeg også opplevd. 
Denne dagen traff jeg på en mengde med dyr, men de var utskåret i tre. De er skåret ut med motorsag av amerikaneren Jordan Anderson. De glir så flott inn i skogen, et eldorado for barna, men jaddenimeg synes også jeg det er fantastisk fint.  Mer om dyreprosjektet langs bjørneløypa kan du se her.
Bøketrær i høstskrud
Bøketrær i høstskurd
Mosestedet i Fredrikstadmarka
Mosestedet i Fredrikstadmarka

Har du et eget mosested kanskje?

Så var det dette med poser i lommene da, de trenger jeg nemlig når jeg kommer til denne plassen. Hit går jeg hver høst for å plukke forskjellig type mose som jeg bruker i høstkrukkene mine i Furulunden samt til dekorasjoner når jeg pynter til jul inne. Det hender også at jeg finner de vakreste greiner med lerkekongler på. De er også utrolig fine å bruke å pynte med, både ute og inne.
Mosefangsten jeg fikk på turen i fredrikstadmarka
Litt av mosefangsten på denne turen i marka
Mose på treet og bregne - fin fargekombinasjon
Mosen på treet og bregne i en naturlig og vakker fargekombinasjon

Jeg får flere goder ut av en kort skogstur

  • Det er kortreist
  • Mosjon for kroppen
  • En lise for sjelen
  • Fritt rom for tanker og inspirasjon 
  • Så er det mosen da som er helt unnværlig for meg
  • Ønsker du å strekke litt på musklene så er det satt opp stativer for mange typer øvelser langs andre Bjørndalsdam. De har jeg ikke prøvd ennå, men en vakker dag ser du meg kanskje sprellende i et av dem for å strekke ut etter turen, kremt

Jeg har samlet bilder til dette innlegget både fra en solfylt dag og en regnværsdag. Har du lyst til å se hvordan vannet mellom tredje og andre Bjørndalsdam fosset og ga skikkelig lyd fra seg på regnværsdagen, så ta en titt på denne korte videosnutten.

De tre dammene i Bjørndalen var opprinnelig ment som en del av byens vannforsyning. I dag er det et vakkert turområde som passer perfekt til vandring, sykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren. Her er det også flere rasteplasser, trebord og -stoler. Så er det fint vær er det bare å ta med termosen og noe godt å bite i. Er du nybakt mamma/pappa, så er dette stedet for adspredelse med baby i barnevogn.

Bjørndalen i Fredrikstadmarka ble kåret til landets beste uterom 2013.

Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: