0 DestinasjonerI ,

Fredrikstadmarka er den mest kortreiste turen for meg

Bekk og røtter i Fredikstadmarka

Det er helt sant; Den ligger skikkelig kortreist fra der jeg bor. Det er bare å ta på seg egnet turtøy, som denne dagen var full regnværshabitt, staver (jeg digger å gå med staver) og gjerne et par poser i lomma.

Hvorfor poser, det får du vite litt lenger ned i innlegget (jeg har ikke hund for å si det sånn).

Ender i andre Bjørndalsdam i fredrikstadmarka

Hva har Fredrikstadmarka å by på?

 • Hver årstid har sin sjarm, men høsten er en favoritt synes jeg. Den klare luften, sol eller regn, jeg liker begge deler.
 • Her er det tilrettelagt for alle. Bruker du rullestol, så er det mange turveier (stier ville være et for snevert ord i denne sammenhengen, det er fine skogsveier det er snakk om) som passer for deg også.
 • Titter du litt utenfor turveiene, så kan du i den riktige årstiden finne sopp og bær her. Du kan spise deg mett på turen altså, i tillegg er måltidet kortreist, sunt og økologisk.
 • Ved andre Bjørndalsdam får du nesten alltid se masse fine ender.
 • Er du ekstra heldig så møter du på en elg i løypene. Det gjorde vi en gang vi gikk på ski her inne sammen med et besøkbarn vi hadde med på tur. Hester med ryttere har jeg også opplevd.

Utskåret bever i bjørneløypa i Fredrikstadmarka
Denne dagen traff jeg på en mengde med dyr, men de var utskåret i tre. De er skåret ut med motorsag av amerikaneren Jordan Anderson.

De glir så flott inn i skogen, et eldorado for barna, men jaddenimeg synes også jeg det er fantastisk fint.

Mer om dyreprosjektet langs bjørneløypa i Fredrikstadmarka kan du se i lenken her.

Mosested i Fredrikstadmarka

Har du et eget mosested kanskje?

Så var det dette med poser i lommene da, de trenger jeg nemlig når jeg kommer til denne plassen. Hit går jeg hver høst for å plukke forskjellig type mose som jeg bruker i høstkrukkene mine i Furulunden samt til dekorasjoner når jeg pynter til jul inne.

Det hender også at jeg finner de vakreste greiner med lerkekongler på. De er også utrolig fine å bruke og pynte med, både ute og inne. Som du forstår så byr en tur i Fredrikstadmarka på mye mer enn bevegelse for kroppen.

Mosetur i Fredrikstadmarka

Litt av mosefangsten denne dagen

Les gjerne: Fredrikstad – Norges mest attraktive by fyller 450 år

Mose og bregne i Fredrikstadmarka

Jeg får flere goder ut av en kort skogstur i Fredrikstadmarka

 • Det er kortreist
 • Mosjon for kroppen
 • Balsam for sjelen
 • Fritt rom for tanker og inspirasjon
 • Så er det mosen da, som er helt unnværlig for meg
 • Ønsker du å strekke litt på musklene så er det satt opp stativer for mange typer øvelser langs andre Bjørndalsdam. De har jeg ikke prøvd ennå, men en vakker dag ser du meg kanskje sprellende i et av dem for å strekke ut etter turen, kremt

Trær i Fredrikstadmarka

Bjørndalsdammene i Fredrikstad

 • De tre dammene i Bjørndalen var opprinnelig ment som en del av byens vannforsyning.
 • I dag er det et vakkert turområde som passer perfekt til vandring, sykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren.
 • Her er det også flere rasteplasser, trebord og -stoler. Så er det fint vær er det bare å ta med termosen og noe godt å bite i.
 • Er du nybakt mamma/pappa, så er dette stedet for adspredelse med baby i barnevogn.
 • Bjørndalen i Fredrikstadmarka ble kåret til landets beste uterom 2013.

Jeg er sikker på at du har et fint turområde i ditt nærmiljø, kortreist og naturlig. Del gjerne et bilde av det i kommentarfeltet, enten her i innlegget eller på Facebooksiden. 

Jeg har samlet bilder til dette innlegget både fra en solfylt dag og en regnværsdag. Har du lyst til å se hvordan vannet mellom tredje og andre Bjørndalsdam fosset og ga skikkelig lyd fra seg på regnværsdagen, så ta en titt i denne korte videosnutten.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til høyre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: