0 UkategorisertI

Fjellandsbyen Grimaud i hjertet av Provence – jeg dåner, snakk om sjarme!

Det er så vakkert i denne fjellandsbyen at jeg blir helt beveget (les; jeg får lyst til å grine) Her hvor gatene snor seg, og jeg rusler rundt i smale smug på brosteinsbelagte gater. Snakk om å være tatt ut av et postkort.
Grimaud er en middelaldersk fjellandsby med utsikt over de omkringliggende åsene og bukten i Saint Tropez-bukten, og dominert av vakre ruiner av slottet fra 1100-tallet tronende på toppen.
Fjellandsbyen Grimaud
Grimaud – en landsby preget av mangfold

En vakker landsby med smale gater og en historisk kulturarv

Provence er viden kjent for sine vingårder og olivenlunder, men denne gangen strakk ikke tiden til besøk på noen av gårdene, vi hadde nemlig kun en kveld til rådighet. Det er godt å vite at vi ved neste besøk fortsatt har så mye usett og -opplevd. Det er jo en glede i seg selv når vi planlegger neste års ferie.
Å besøke Grimaud på kvelden var et godt tips vi fikk av et par i reisefølget vårt. Det er ganske hett i innlandet på dagtid og vi nordmenn er jo ikke akkurat godt vant til hete.
Smug i Grimaud

Fjellandsbyen preges av mangfold og aktivitet

Grimaud er en landsby preget av mangfold. Det er en harmonisk blanding av gammel og ny kulturararv. Her finner du både antikke og nybygde områder som binder sammen landskapet og byen, havet og skogen.
Fjellandsbyen er et veldig livlig område! Byen summer av forskjellige aktiviteter hele året, både kulturelle og sportslige begivenheter i tillegg til et dynamisk forretningsnettverk så som butikker, restauranter og overnattingssteder. Da vi besøkte landsbyen på kveldstid en dag i september, var det imidlertid veldig rolig. Da var jo også fellesferien for Sør-Europa over. Vårt reisefølge på 12 venner koste oss maksimalt ved å rusle rundt å ta inn av alt det vakre som er å se i denne landsbyen.
Rådhusplassen i Grimaud
Fra rådhusplassen i Grimaud
Plante, Bougenvilla
Den lett gjenkjennelige og vakre Bougenvilla er en vinterherdig plante i sydlige strøk av Europa

Blomsterbilde
Vakre vindusposter omgitt av en søt blomsterduft
Utsikt over St.Tropez bukten
Panoramautsikt over St.Tropezbukten
Området er som en slags mosaikk, bestående av en samling av distrikter og grender, dominert i nord ved den gamle middelalderlandsbyen. Grimaud som ligger ved foten av Massif des Maures, har en fantastisk utsikt over Saint-Tropez-bukten.
Slottsruiner Grimaud
Slottsruinene på toppen av Grimaud

Byen Grimaud ble grunnlagt av Grev Grimaldi, som stammet fra Monaco. Det antas å ha skjedd på 1000-tallet. En av de store severdighetene i byen, nemlig Slottet, ble imidlertid lagt i ruiner av Richelieu som ønsket å straffe innbyggerne for protestantiske sympatier.

Mye av området er som du ser fortsatt bevart, og det er en fantastisk 360 graders utsikt herfra, over vinmarker og olivenlunder, eike- og kastansjeskog, ja helt ut til rivieraen og St.Tropez. Det er bratt å gå opp til slottet, så lave sko er herved anbefalt.

Vinduer med skodder i Grimaud
Sjarmerende vinduer med skodder og blomsterprakt
Trange gater i Grimaud
Det var flust av restauranter her, men akkurat denne, som reisefølget vårt på 12 venner hadde lyst til å prøve ut, var dessverre stengt. I stedet valgte vi en annen restaurant som etter mitt skjønn hadde en servitør som godt kunne øvd seg i en bedre kundebehandling. Vi ble dog forsynt og var utrolig fornøyd med turen til denne vakre fjellandsbyen Grimaud. Tenk på den herlige muligheten vi har til å komme hit som turister. Nyte og ta inn, tenke på historien som ligger bak et slikt gammelt sted, se den fantastiske arkitekturen og hilse på stedets beboere, det varmer et hjerte kan jeg si deg.
Jeg tror Tor og jeg kommer til å besøke mange franske landsbyer og andre herlige steder fremover. For det skal mye til å få nok av den sjarmen og historien som fremvises i de eldgamle små, pittoreske byene i Provence.
Smug i Grimaud
Ja, takk. Jeg kunne gjerne bodd her ett par uker. Sitte på fortauet med en kopp te eller kaffe og ei god bok, eller rett og slett bare dvele og titte på bylivet.
Takk Grimaud, du skal se vi en vakker dag kommer tilbake for å se flere detaljer av alt det du har å vise frem.
Vi var på bilferie gjennom Europa, men ønsker du å ta fly, så er nærmeste flyplass Nice.

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: