0 I Reise

Eventyrlig snøskutertur til fjells under stjerneklar nattehimmel – Beitostølen

Før vi fikk satt oss i sleden, hadde 6-åringen sommerfugler i magen. Når skuteren satte fart opp slalåmbakken kunne hun oppvise fantastiske gledesutbrudd. 
Hun kunne riktignok tenkt seg at hastigheten opp bakken var høyere, jenta er nemlig lagd for fart. 
Da vi nærmet oss lavvoen, som var selve målet for turen, var oppmerksomheten rettet mot en fenomenalt vakker nattehimmel, spekket av stjerner
Jenta hadde aldri sett noe lignende tidligere og ga klart uttrykk for at dette var en like minnerik opplevelse for henne som for Tor og meg. 
Inne i lavvoen var det lagt til rette med reinsdyrskinn for oss nordmenn, svensker og engelskmenn som var på jakt etter nok en opplevelse i fjellheimen på Beitostølen.
Den engelske og danske guiden fra Beitoaktiv rørte i gryta og serverte oss en kortreist viltrett med flatbrød, tyttebærsyltetøy og solbærtoddy som tilbehør. 
Stemningen var god og guidene engasjerte seg i samtaler på flere språk og det var muntre replikker rundt det varmende bålet.

Etter serveringen var det tid for litt bevegelse utendørs. Vi ville jo ha med oss mer av stjernehimmelen og barna hadde behov for å base i løssnøen og ta ut litt energi.
Da desserten skulle serveres, var det en fornøyd seksåring som grillet og fortærte mer marshmallows enn en barnemage simpelthen har godt av, men pyttsann. Dette var en opplevelse for livet for både store og små og slett ikke hverdagskost.
Slike turer tilrettelegges hver uke og enda oftere når det er ønsket av oss tilreisende. Vi østlendinger er lykkelige for slike opplevelser langt fra hverdagen vår. 
Enda så mange år vi har hatt Beitostølen som vårt reisemål opptil flere ganger årlig, så er det stadig nytt å oppleve i fjellheimen, og vi er ennå ikke mettet.
Takk til Beitoaktiv som står på og gir oss stadig nye opplevelser. Vi kommer snart tilbake.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: