0 I Reise

En langweekend på Thorskogs Slott i Sverige gjør inntrykk | Urbantoglandlig

Turen hit er riktignok noen år tilbake i tid, men minnet er fortsatt godt etablert. 
Parkanlegget rundt slottet er flott beplantet med et variert utvalg av planter, busker og damanlegg
Tor og jeg fikk med oss starten på blomstringen, men jeg ser i ettertid at vi skulle reist dit ett par uker senere, da ville vi fått med oss den massive rododendron-blomstringen som sikkert hadde tatt helt pusten fra meg. 

Som den hageentusiasten jeg er så var det likevel et flott syn med alt grønnsværet. Det er noe eget når alt levende plantemateriale står klar til å springe ut. Knopper som brister er også litt av et skue.

Interiøret er spesielt vakkert utsmykket, og du får virkelig følelsen av å være i svunnen tid. 
Serveringopplegget var utsøkt. Med lokale råvarer og et økologisk utvalg var maten som ble servert absolutt i et toppsjikte.

Det hele startet i 1730 da Olof Wenngren kom til Thorskog og startet et bruk. Her bygde han en herregård og det var også han som bygde dammene og anla parken.

Thorskogs Slott ble bygget i 1892 av Petter Larsson. Etter hans sønns død i 1926, ble slottet solgt og det var i mange år eid av forskjellige privatpersoner, og stedet ble for det meste brukt som bosted.
I 1986 ble det igjen solgt, og denne gangen til et par som forvandlet det slumrende Torneroseslottet til en rolig oase for forretningsfolk og livsnytere med sansen for det gode liv
Senere er slottet solgt igjen, og heldigvis til et nytt par som vet å ivareta arven rundt dette vakre stedet, Thorskogs slott.
Så ved å vandre rundt i disse vakre og rolige omgivelsene, samt kose oss med den fantastiske maten og ikke minst hvordan det hele ble tilberedt, fikk vi også del i denne oasen.

Dette stedet blir også, forståelig nok, leid ut til mange forskjellige selskapeligheter og eventer. Vi var så heldige å få overvære ankomsten for dette brudeparet med følge. Noe vi rett og slett kunne nyte fra vårt værelse i andre etasje.
Jeg lurer på om jeg egentlig skulle vært født i en helt annen tid, med min forkjærlighet for herskapshus og slott (smiler). Hvilken tidsepoke kunne du ønsket å være en del av? 

Vi tar gjerne en tur hit igjen vi, og i så fall lover jeg at det blir masse spennende bilder av matserveringen og rododendronblomstringen og andre detaljer ved Slott og park.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram, Twitter, Youtube.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: