2 DestinasjonerI , ,

En langweekend på Thorskogs Slott i Sverige gjør inntrykk

En langweekend på Thorskogs Slott i Sverige gjør inntrykk - Thorskogs Slott
Reisen vår til Thorskogs Slott ved Lilla Edet i Vestre del av Sverige er riktignok noen år tilbake i tid, men minnet er fortsatt godt etablert.
 
Det var forøvrig en weekend-tur jeg fikk i fødselsdagsgave. Parkanlegget rundt slottet er flott beplantet med et variert utvalg av planter, busker og damanlegg. Slottet byr på utsøkte matopplevelser utenom det vanlige og et eksteriør og interiør med historisk sus.
 
Aktiviteter, så mye du måtte ønske deg, ligger også til rette i dette herlige miljøet.
En langweekend på Thorskogs Slott i Sverige gjør inntrykk - kollasj av parkanlegget
Tor og jeg fikk med oss starten på blomstringen, men jeg ser i ettertid at vi skulle reist til Thorskogs Slott et par uker senere, da ville vi fått med oss den massive rododendron-blomstringen som sikkert hadde tatt helt pusten fra meg. 
 
Som den hageentusiasten jeg er så var det likevel et flott syn med alt grønnsværet. Det er noe eget når alt levende plantemateriale står klar til å springe ut. Knopper som brister er også litt av et skue. Dessuten er jeg interessert i både parkanlegninger og arkitektur, så det var likevel nok å hvile øynene på.

En langweekend på Thorskogs Slott i Sverige gjør inntrykk - kollasj av detaljer fra interiøret

Interiøret er antikt, men maten er utsøkt og tilpasset vår tid

Interiøret er spesielt vakkert utsmykket, og du får virkelig følelsen av å være i en svunnen tid.
 
Det eneste Tor og jeg kunne ønsket oss var at madrassene i sengene ikke hadde vært fra den samme tiden, for de ga ingen god søvnkvalitet. Jeg går ut i fra at de er byttet ut siden vi var der i 2009. Det har i alle fall lært meg at jeg sjekker ut det når vi bestiller Slottsopphold (smiler).
 
Maten var utsøkt. Med lokale råvarer og et økologisk utvalg var maten som ble servert absolutt i et toppsjikte, både i presentasjon og smak.
 

En langweekend på Thorskogs Slott i Sverige gjør inntrykk - Fra parkanlegget

Historien rundt Thorskogs Slott

Det hele startet i 1730 da Olof Wenngren kom til Thorskog og startet et bruk. Her bygde han en herregård og det var også han som bygde dammene og anla parken.
 
Thorskogs Slott ble bygget i 1892 av Petter Larsson. Etter hans sønns død i 1926, ble slottet solgt og det var i mange år eid av forskjellige privatpersoner, og stedet ble for det meste brukt som bosted.
 
I 1986 ble det igjen solgt, og denne gangen til et par som forvandlet det slumrende Torneroseslottet til en rolig oase for forretningsfolk og livsnytere med sansen for det gode liv
 
Senere er slottet solgt på nytt, og heldigvis til et nytt par som vet å ivareta arven rundt dette vakre stedet, Thorskogs slott.
 
Så ved å vandre rundt i disse vakre og rolige omgivelsene, samt kose oss med den fantastiske maten og ikke minst hvordan det hele ble tilberedt, fikk vi også del i denne oasen.
 
 
Dette stedet blir også, forståelig nok, leid ut til mange forskjellige selskapeligheter og eventer. Vi var så heldige å få overvære ankomsten for dette brudeparet med følge. Noe vi rett og slett kunne nyte fra vårt værelse i andre etasje.
 
Jeg lurer på om jeg egentlig skulle vært født i en helt annen tid, med min forkjærlighet for herskapshus og slott (smiler). Hvilken tidsepoke kunne du ønsket å være en del av? 
 

 

Vi tar gjerne en tur hit igjen vi, og i så fall lover jeg at det blir masse spennende bilder av matserveringen og rododendronblomstringen og andre detaljer ved Thorskogs Slott og parken rundt.

Meld deg gjerne inn i e-postklubben min for tips og ferske innlegg! Du finner skjemaet til høyre på denne siden. Det er selvfølgelig gratis og uten forpliktelser!

2 Kommentarer

 • Svar
  Renates Reiser
  17. januar 2019 at 11:10

  For et utrolig vakkert sted! Jeg har også en forkjærlighet til gamle slott og svunne tider. Tror jeg må ha levd en gang på slutten av 1700-tallet i et slott i Storbritannia eller Frankrike, haha. 😉

  • Svar
   Mette Gry Larsen
   17. januar 2019 at 18:25

   Ja, ikke sant. Da har vi sikkert truffet hverandre på et gammelt slott, haha.

  Legg inn en kommentar

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  %d bloggere liker dette: