0 I Ukategorisert

En kirkebenk på utvandring fra Kråkerøy kirke

Det var en gang en kirkebenk i Kråkerøy kirke, som ikke ville være i kirken sin lenger. Da var det noen som ønsket å ta vare på ett par rader.
De ble stående i en stall på Holme, Kråkerøy, helt fram til de som bodde der skulle flytte til et mindre sted.
Da fikk søsteren til fruen på småbruket, tilbudet om hun ville ha overta dem, og hun takket ja til den ene.

Dette er mest sannsynlig originalfargen på benken.

Kirkebenken startet sin langtreisende tilværelse da min søster tok den inn i varmen i sin leilighet på Nesodden og malte den, først i gresk blått og hvitt og deretter i denne fargen som du ser her.
Brått en dag fikk jeg en tekstmelding om at hun skulle kvitte seg med den, og kanskje var noen i familien hennes interessert.
Gjett om jeg var. Det var bare å måle lengden på veggen og benken for å se om den kunne passe inn i den nyervervede hytta. 


For hva kunne vel passe bedre til spisestua enn en kirkebenk fra Kråkerøy kirke.Etter ett strøk med grunning og 2 strøk med maling i samme farge som veggen, passet den fint inn på langveggen, og danner nå en koselig del av vårt spisestuemiljø.
Vi er kjempefornøyd med benken.
Ratt skal du se det blir både bønn og halleluja i denne benken.
For det kler vel en kirkebenk, synes du ikke?

Benken kan være fra kirkens byggeår i 1911.


Dette er forøvrig kirken som min mor er døpt, konfirmert og gift i.Og alle hennes døtre (fem i tallet) er døpt her. Så her er det snakk om historisk affeksjonsverdi i flere ledd 🙂


Her kan du se oppussingen av hytta 🙂 Følger du meg på FACEBOOK OG INSTAGRAM, er du oppdatert på min skriblerier og bilder til enhver tid.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: