0 GenereltI

Dugnadsånden lever – i alle fall på Solliheimen – Kråkerøy

Jeg er ganske sikker på at frivillighet fortsatt lever i beste velgående i landet vårt. I alle fall fikk jeg være med på en slik dag på Solliheimen Sykehjem på Kråkerøy en dag i mai.
Der møtte jeg en gjeng som til vanlig kaller seg lønningspilsen. Det er en kameratgjeng fra Kråkerøy som møtes en gang hver måned, og hver vår bruker de en dag i sansehagen på Solliheimen for å rydde, luke, klippe og plante.

Her brukes det selvvanningskasser, for som vi alle vet og forstår så har personalet mer enn nok å henge fingrene i rundt beboerne på Solliheimen. Men å fylle vannrørene i kassen en gang i mellom tar de seg tid til.
Hvordan personalet på Solliheimen stuller og steller rundt de eldre er noe vi ser titt og ofte når vi til stadighet er på besøk hos damene i familien vår. Mer om damene kan du lese her.

Som seg hør og bør under en dugnadsdont var det også denne dagen tid for en kaffekopp med boller og kjeks attåt. Noe damene også satte stor pris på. De fikk nemlig være med å bivåne dugnaden og delta i kaffeslabberaset. Et kjærkomment brekk i den daglige rutinen.
Etter endt arbeidsøkt tok jeg meg en tur opp i høyden for å få et overblikk over sansehagen. Etter at vi var der på dugnad, så er det satt ut flere bord og stoler, så det er fullt mulig for pårørende og beboere å nyte noen solskinnsdager i trygge omgivelser i atriet.

Her kan den eldre garde kjenne dufter av urter og blomster og hygge seg i gjenkjennelige omgivelser. Uten frivillighet hadde nok denne velkomponerte sansehagen i atriet på Solliheimen vært overgrodd. 
Det jeg kan håpe på er at det er flere som melder seg til luketjeneste ett par ganger gjennom sommeren. For da jeg var innom denne uken, kunne jeg se at det trengtes. Ikke mye riktignok, men nok til at det kan ødelegge litt for den fine beplantningen. Så blir du fristet, så ikke nøl med å kontakte meg, så blir jeg gjerne med for en ytterligere dugnadsdont.
Sommerblomster, jord og gjødsel er sponset av Rotary, Kråkerøy.
Sansehage – Solliheimen ble fullført i 2009.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: