0 GjestebloggerI

Dubai – sjekk ut denne spennende venninneturen til Ali Babas Rike!

Gjesteblogger

Jentetur med 3 småbarnsmødre og en singelbabe

Målet for reisen var enkelt og greit; Kose seg sammen, sol og bad, komme bort fra hverdagens rutiner, le masse og skape nye minner sammen. Valget for destinasjon falt på Dubai fordi ;

  • Flyturen er overkommelig for kun 7 dagers reise
  • 100% sikkert sol og varme
  • Muligheter for kulturopplevelser, men mest avslapning
Hva er inntrykket ditt av Dubai? Steinrike sjeiker, kvinner i burka på gatene og tildekkede turister, moskeer rundt hvert gatehjørne, gull og glitter kanskje? Det er ihvertfall det stereotypiske inntrykket jeg alltid har hatt. Nå vet jeg at 55% av representantene av landets styre er kvinner, kvinner kan kjøre bil, du kan gå i bikini på stranden og de fleste menneskene i Dubai lever ganske likt som oss; de jobber 5-7 dager i uka for livets opphold.

I løpet av uka valgte vi en utflukt eller aktivitet nesten hver dag. Utenom dette slappet vi av ved bassenget på hotellet. Dubai har mange fine strender der du kan kose seg!
Så heldige vi er som kan reise bort og bare få kose oss. For kose oss det gjorde vi! 
Allikevel, det finnes mange rike mennesker i Dubai. Og kanskje noe av det jeg mislikte mest med oppholdet var det å vite at det finnes ekstremt fattige og underbetalte arbeidere fra Pakistan, India, Irak og Iran som hver dag brukes som slaver for å bygge opp de ekstravagante bygningene du ser hvor enn du ferdes. Its a rich man`s world!
Er du heldig får du se en kamel vandre forbi mens du kjøler deg ned med noe kaldt å drikke! 

Helikoptertur over Dubai er herved anbefalt

Den ene morgenen hadde jeg og Julie forhåndsbestilt helikoptertur over Dubai. WOW! Vel verdt pengene. Vi ble hentet på hotellet og kjørt ut til Atlantis Hotel og etter en raskt sikkerhertsrutine ventet 15-20 minutters flytur over Dubai. 

Vi fikk sett de berømte landemerkene som The Palm, Burj al Arab, Burj Khalifa (verdens høyeste bygning med sine 828 meter!), The World Map (verdenskartet bygget av sand midt ute i havet), alle
fine strender og Skyline of Dubai. Et minne for livet!

Sjekk ut denne videosnutten. Frister det eller liker du beina best plantet på jorden? 😉

Selv om det noen ganger er vanskelig å tro når man ser alle skyskrapere, er Dubai faktisk bygget på sand. Den mest autentiske opplevelsen vi hadde var utflukt til Red Dune Desert. Vi kjørte firehjuling i sanddynene før vår guide Ali tok oss med innover i ørkenen i sin Landrover.

Over og rundt fjell av sand cruiset vi mens solen var på vei ned. Så utrolig vakkert! Etter et lite stopp midt i ørkenen kjørte vi til en slags beduinleir der det ventet kameler, bbq, henna tatovering, magedans og ild-show. 
Fantastisk!

På moskébesøk

En ettermiddag besøkte vi en av verdens mest kjente moskeer, Sheikh Zayed Grand Mosque. Den ligger i Abu Dhabi, ca 1 time i taxi fra Dubai. For et vakkert byggverk! Alt laget i hvit marmor og gull som speilet seg i flisene i solnedgangen.

Her finner du også verdens største lysekrone med flere diamanter enn du noengang har sett! Det er gratis adgang og man kan bli med på gratis tour rundt i moskeen.

Alle gjester får låne kapper for å dekke seg til og man tar av seg skoene inne i selve bygningen. Hit kommer både kvinner og menn for fredagsbønn hver uke. Under Ramadan blir moskeen gjestet med  opptil 40 000 mennesker hver dag under høytidens bønn og ritualer!

Er Dubai kun et reisemål for unge damer som oss? 

Absolutt ikke! Unge like mye som godt voksne, familier med barn og par kan kose seg i Dubai. Landet har ingen farlige insekter man bør passe seg for og lett tilgjengelige, flotte sykehus om sykdom eller ulykker inntreffer. 

Sommerhalvåret holder temperaturen seg mellom 30 til 40 varmegrader og havtemperaturen det samme. Så reiser du med barn eller trives med litt lavere temperaturer bør du ta turen på vinterhalvåret.

Det finnes badeland, utendørs vannparker, fornøyelsesparker, dyreparker, innendørs skianlegg og gigantiske shopping senter som vil ta flere dager å komme seg gjennom (noe for enhver smak!). Det finnes mat representert fra hele verden og hotell i alle prisklasser. Man kan kite- surfe eller leie seg et vannfly om man vil.

Igjen, i Dubai er det kun lommeboka di som bestemmer hvor mye du vil boltre deg i muligheter og luksus!

Har du du vært i Dubai? Del gjerne noen av dine opplevelser derfra. Urbantoglandligs lesere liker godt å høre forskjellige erfaringer fra reisemålene som presenteres her.

Hilsen fra Christina Hovland Berhe – gjesteblogger

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: