0 I Reise

Du kan velge å bo på den franske rivieraens flotteste badestrand, nemlig i Port Grimaud

Her er det plass for deg, enten du velger å bo i en koselig bungalow (som jeg viser lenger ned i bloggposten), har campingvogn eller bobil. Fritt fram altså. Eller du kan gjøre som vi gjorde i år, leie leilighet. Vi leide en leilighet i Les Issambres og tok dagsturer hit. Neste år velger vi å leie leilighet i Sainte Maxime og besøke enda flere vakre steder i Provence. Vi har nemlig latt oss sjarmere av trange smug, mye historie, god mat og deilige badestrender.

Ikke nok med at solen skinte fra skyfri himmel (noe den forøvrig gjorde hele uken vi var ved Middelhavet), men badetemperaturen var så forfriskende deilig at svømmingen min gikk inn i en helt ny fase – det vil si å svømme mer enn ett par tak før det er så kaldt at jeg vil opp på land for å varme meg. Jeg fikk altså brukt svømmemusklene mine.

I Port Grimaud parkerer du befriende bilen på utsiden av porten og rusler inn i denne Kardemommebyaktige kanalbyen.

Her er sanden så varm at det er en god idé å ha strandsko på føttene. Jeg kjenner en euforisk glede over å kunne rusle rundt i den mykeste sanden du kan tenke deg. Og går du nede ved vannkanten kan du jo saktens slenge av deg skoene og nyte det salte, krystallklare vannet også, og med sand mellom tærne selvfølgelig. 

I den nordlige delen av Port Grimaud ligger en flott og lang strand med fin og lys sand. Her er det et par strandbarer, og det er også her er det er flest strandgjester og mest livlig.
I høysesongen er det muligheter for en lang rekke vannsportsaktiviteter som jetski, paraseiling, bananbåt, havkajakk og mange seilsportsaktiviteter. Det foregår på den nordlige delen av stranden.
Den sørlige delen (som du ser på bildet over her) er langt roligere og du vil finne en restaurant midt på stranden, hvor det også leies ut solsenger og parasoller. Det var her vi valgte å slappe av og selvfølgelig bade myyye.

Det var en del båter som hadde ankret til i denne bukten mellom Port Grimaud og St.Tropez.

Så må jeg bare få si at det er herlig når Tor også har noe fint å se på innimellom svømmetakene. For er det båter i nærheten, da hviler han øynene og nyter utsikten. Han er og blir en båtmann selv om vi nettopp har solgt båten vår. Kanskje kan vi leie oss inn på en seilbåt på rivieraen neste år. Der kan han jo bidra med sin kunnskap, han har da ikke Kystskippersertifikat for ingenting. Der fikk jeg saktens en fin idé for neste års ferie altså.

Her ser du en bungalow som er til leie, det er mange av dem. Campingplassen ligger i bakkant og det er toalett og herlige dusjanlegg under åpen himmel for campingturistene. 

Dette er restauranten på den nordlige delen av stranden. Vi rakk ikke å prøve ut denne i og med at vi hadde andre planer med de 10 vennene vi reiste sammen med. Men neste år… 
Nous reviendrons bientôt
Les også om:

Her kan du hente turistinformasjon fra grimaud-provence.com

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner
.

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: