0 I Ukategorisert

Dessert – tilslørte påskepiker | Urbantoglandlig

Når du vil ha en ny vri på bondepikene, kan du jo prøve deg på Ingers tilslørte påskepiker
Den er enkel å lage, men har en helt annen konsistens og smaker annerledes enn bondepiker. 

Ingredienser:

  • 1 mango skjæres i små terninger. 
  • blåbær
  • granateple kan brukes til topping
  • pisket krem
  • smuler

Smuler:

  • 2 dl økologiske havregryn
  • 2 dl sesamfrø som ristes litt i en stekepanne
  • 2-3 ss lyst økologisk rørsukker, eventuelt kokossukker
  • 4-5 ss smør (økologisk rørossmør eller meierismør, men smør uten melk kan også brukes)
Smulene stekes til sukkeret er smeltet og alt er gyllent, avkjøles på bakepapir.

Skal helst være ganske løs masse, ikke stiv knekk. (Da må den støtes løs i morter)

Ca 1 1/2 dl kremfløte vispes med ca 1ts sukker ( laktosefri fløte kan også brukes)

Mango, blåbær, smuler og krem legges lagvis i dessertglass. I stedet for blåbær kan du bruke granateple, det er også godt og dekorativt.
Jeg lager gjerne en stor porsjon av smulene, det er godt å ha til senere også. Jeg oppbevarer resten av smulene i en lufttett plastboks i kjøleskapet.
Desserten går ned på høykant den !!

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: