0 UkategorisertI

Nok et julebord dekkes for julehøytiden – har du lyst til å se hvordanI denne søte juletid, kan vi jo tenke på og forberede pyntingen til jul. Jeg synes jo det er så hyggelig å dekke bord, så jeg er klar som ei kule når det nærmer seg en høytid.

Her har jeg startet med en linduk, en kunstig bar-ranke som jeg har lagt i zikkzakk. Glem de helt rette linjene, det blir mye finere når ikke alt står på geledd.
Kunstig ranke er genialt hvis du vil slippe kvaerester på duken og at småkryp konkurrerer om julematen, for å si det sånn.

Ved å bruke en ranke langs bordet, så binder det all pynten sammen på et vis. Nå kan du fortsette med blomster, høye lyst, telys og annen pynt.

Her er det cymbidium som blomstrer på julebordet, de er utrolig holdbare.
Jeg koster gjerne på meg lakkerte lys til julehøytiden. De er også selvslukkende for sikkerhetens skyld.

Noen røde epler kan også være dekorativt. De holder antagelig til neste jul fordi de er fulle av sprøyte- og glansmidler. Så å spise dem frister ikke.
Cymbidium kommer av gresk «cymbos», dvs. båt, på grunn av den «båtformede» leppen.

Når du kjøper en cymbidiumgren, så er det blomster så det rekker til mye mer enn selveste julebordet.
Ved fjorårets jul  ble det mer dyprødt enn det vanligvis er her hos oss i julen, men det er moro å lage oppsatser da.
Varmrøde nelliker er både dekorative og fine i fargen synes jeg, dessuten er de på vei tilbake igjen, etter å ha vært en»neiblomst» for meg i mange år.

Her er kurven fra barndomstiden fylt med twist. Skulle ønske den kunne snakke, da hadde den kunnet fortelle mye fra gamle dager. ja, for vi snakker over femti år altså.
Når det ikke strekker til med små vaser, bruker jeg bare plastrør med vann og lokk og putter blomstene nedi pyntebar-ranken, sånn at plastgreia skjules.
Og her kom jammen serviettringene av bjerkekvister til sin rett igjen også, det kan jeg vel driste meg til å kalle gjenbruk.
Når lysene tennes der hjemme, da er jeg egentlig klar til å sette meg til bords, men det passer seg vel best om jeg venter med det til julaften tenker jeg.


Jeg gleder meg til å vise deg årets juleborddekking i et senere innlegg. Nå har vi nemlig fått helt ny spisestue. Det er ikke sikkert det blir duk på i år jeg, men du får vente å se hvordan det hele blir.
Ideene er allerede i full fart i topplokket 🙂
Om du har lyst til å dele innlegget med noen venner, så gjør du det enkelt under her 🙂 Og du, ikke glem å kose deg litt i førjulstiden da. 
Hilsen fra Metteutenflette

Du kan også like

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: