0 GenereltI

Bergtrolltur til Beitostølen

Gjesteblogger er vinneren av en weekendtur til Beitostølen gjennom urbantoglandlig

Her er Hanne og Siri ankommet Bergo hotell

Fredag 26. mai var det utfartsdag for Bergtrolla sitt årlige treff. Tre Bergtroll kom fra Sogn i vest mens de tre andre kom fra ulike steder på Østlandet. Disse Bergtrolla er i familie, der Gamle Bergtroll er meg, Sissel Tove Litzheim. De andre er mine to døtre, Siri og Silje, mine to nieser, Monika og Anneli og sist, men ikke minst min kjære kusine, Hanne.

Vårt felles opphav er en liten gård i Sogn, frittliggende og med vakker utsikt over Sognefjorden. Gården heter Berge, derav Bergtroll-navnet.

Da jeg var den heldige vinner av et gratis weekendopphold på Bergo hotellBeitostølen gjennom bloggen urbantoglandlig, sto jubelen høyt i taket blant alle Bergtroll-jentene. Både stedet og navnet viste seg å overgå våre forventninger.

Hanne og Siri – mens vi venter på Bergtrolla fra SognSiden vi var 6 jenter som skulle dele en leilighet tiltenkt 4 personer, fikk vi særskilt tillatelse til å være to ekstra i leiligheten med mulighet for å ligge på golvet. Vi ble derfor ekstatisk glade da vi fikk oppgradert til stor, ny, lekker og lys leilighet med køyeplass til oss alle 6. 

Hanne er klar for å tilberede den glade laks

Vi fikk gjort storhandel på nærbutikken mens vi ventet på reisefølget fra Sogn. De kom nemlig med kveldens hovedrett – villaks fra Sogn og Fjordane.

Silje og Siri forbereder tilbehøret

En vakker solskinnsdag gikk mot kveld, der vi etter hvert ble både mette og trøtte. Vi satt ute på markterrassen til sola gikk ned. Deretter var det ren nytelse å legge seg i deilige senger.

Bergtrolljenter på tur

Lørdag 27. mai var turdag. Siden ingen av oss var kjent i området, stakk vi innom turistinformasjonen og fikk gode tips. Av de 6 Bergtrolla, var det en som ikke kunne gi seg i kast med en hvilken som helst løype. Det var selvfølgelig meg, Gamle Bergtroll. Med forholdsvis fersk hofteprotese, var det derfor midt i blinken å kunne kjøre til Garli der vi kunne gå på fin, opparbeidet vei langt innover i terrenget.

Gamle Bergtroll fant derfor veien fint tilbake på egenhånd, kun i selskap med sine staver og mobilkamera. 
Gamle Bergtroll med sol i håret

Samtidig spratt de yngre og spreke Bergtrolla over haugene og ned mot Beitostølen igjen. Hva de fant på underveis kan du se under her.
Himmelske formasjoner
Ekte Bergtroll-planke
Monika, Silje, Anneli, Siri og Hanne med etternavn Bergtroll.

Etter slike utskeielser var det på tide å posere sammen med et lokalt Bergtroll.

Her er alle Bergtrolla samla med den lokale helten

All den tid vi var på et vel etablert sted med mange tilbydere av god mat, valgte vi å gå ut og spise ute denne kvelden. Godt å slippe husmorpliktene når en først tar seg ut på egenhånd uten mann og barn. 

Den lokale hamburgeren smakte fortreffelig. Vi fikk også slukket tørsten. 
Resten av kvelden gikk fort, slik tiden alltid gjør i godt selskap. Vi blir aldri tomme for samtaleemner. Derfor ble det langt på natt før vi endelig krøp til køys.
Likevel var de sprekeste tidlig oppe og løp opp bakkene for å få seg en siste utblåsning før hjemreise.

Etter en god frokost, fortsatt med fint vær, fikk vi pakket og ryddet etter oss. Vi takket det gode vertskapet for et nydelig, morsomt, komfortabelt og opplevelsesrikt opphold. God og hyggelig service fra vi kom til vi dro. 

Da vi satte oss i bilene for å kjøre til øst og vest, gråt Beitostølen. De første regndråpene ble til et skikkelig regnvær, men det gjorde oss ingenting.

En stor takk fra oss seks for at vi fikk dette oppholdet. Det ble minnerikt og ga mersmak. Beitostølen kan anbefales året rundt. 

Hilsen
Siri, Silje, Hanne, Sissel, Anneli og Monika

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under ‘Abonner’ øverst på siden.
Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Ingen kommentarer. Bli den første til å legge igjen en kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: