Helsingborg - Kortreist og økologisk på en restaurant med magisk utsikt

Sillen och Makrillen restaurant ligger rett i sjøkanten

Sverige er vårt nærmeste ferieland, og for et flott ferieland det er. Jeg har vært i Skåne og kost meg glugg. Landskapet og temperaturen i Skåne gjør meg i godt humør. Dessuten var det lagt opp til besøk i flotte parker og hager som jo mange vet ligger mitt hjerte (hageentusiasten) utrolig nært.

Sillen och Makrillen restaurant i Helsingborg

Første kvelden vi var sammen, ruslet vi fra hotellet til  Sillen och Makrillen  i Helsingborg i et deilig sommervær. Beliggenheten, med en fantastisk utsikt over Sundet og Danmark, er helt magisk når det går fra sol til mørk sommerkveld. Vakkert, ikke sant?

Det at maten er kortreist og for det meste økologisk teller mye når jeg ønsker å spise ute, så dette var en innertier for meg. Disse to begrepene sto langt oppe i bevisstheten hos alle de som drev de restaurantene vi spiste på da jeg var en snartur i Skåne en vakker junihelg, på pressetur med hage på agendaen, med VisitSweden.

Sjøkreps med tilbehør

Variert utvalg av de beste matretter

Utvalget var godt og vi som var sammen på denne presseturen til hagedestinasjonen Skåne nøt godt av serveringen.

Les også: Eventyrreisen til Sofiero Slott og hager

Roastbiff med tilbehør

Torskefilet med lodderogn

Vi valgte mellom tre forskjellige retter og de aller fleste av rettene på dette stedets meny besto i sjømat. Som du ser lenger opp var det også noen smakfulle kjøttretter for dem som av en eller annen grunn ikke kunne spise fisk denne dagen.

Is med fruktkompott og bær

Desserten ble også kunstferdig presentert, og som barna hadde vi en ekstra plass i magen til dessert. Jeg, som de fleste andre, spiser også med øynene, så jeg digger når kokkene gjør det aller beste de kan for at maten skal se lekker og delikat ut.

Utsikt fra Sillen och Makrillen en sommerkveld ved solnedgang

En slik beliggenhet med så vakker utsikt til sjøen gjør mye ekstra for opplevelsen når vi skal sitte å nyte god, kortreist og mest mulig økologisk mat etter en strabasiøs og særdeles hyggelig dag rundt i Skånes parker og hager.

Til info: Pressetur med VisitSweden.

Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

  1. Skåne og Helsingborg er herlig! Mannen min jobbet i Helsingborg for noen år siden, og det hendte jeg var med. Likte meg utrolig godt, og lengter stadig tilbake. Det var så flott langs vannet der (og ellers i byen). Tror vi hadde lunsj på Sillen och Makrellen en gang.

    SvarSlett
    Svar
    1. Se det ja, så artig. Dette var min første tur til Skåne og for en oppdagelse. Så utrolig mye fint. Turene nedover går jo også kjapt pga de fine veiene :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Far/datter-tur til Galdhøpiggen på en av årets mest solfylte dager - for en fantastisk opplevelse

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter