Om helsen din svikter, så unn deg turen med M/B Bitihorn fra Bygdin til Torfinnsbu og Eidsbugarden

Idag hører vi ofte om lange fotturer som skal forseres og toppturer som skal inn i minneboken, men det er jo ikke sånn at naturen ikke kan nytes selv om helsen svikter på ett eller annet vis. På M/B Bitihorn kan du sette deg godt til rette på dekk og nyte fjelltopper i alle mulige fasonger og høyder. Her er det mye historie du kan dvele ved, natur du kan ta inn, selv om du ikke kan ta beina fatt.

M/B Bitihorn er bygget på Glommen Mekaniske Verksted i Fredrikstad hvor flere i slekten har arbeidet

Noe av det du kan nyte på denne båtturen:

  • Du er allerede på 1058 moh ved start
  • Du kan se flere fjell som rager 2000 moh eller mer
  • M/B Bitihorn ble bygget ved Glommen Mekaniske Verksted i Fredrikstad og sjøsatt i 1912. Da båten ble forlenget, ble det arbeidet utført ved samme verksted
  • Bygdin er Jotunheimens største innsjø
  • Innsjøen er ca. 30 km lang
  • Du kan velge å stoppe på Torfinnsbu og bli der til båten kommer tilbake 1-2 ganger i løpet av dagen (avhengig av hvilket avgangs-tidspunkt du velger). Her kan du også overnatte om ønskelig. Turisthytta ble kjøpt opp av Olav Thon i 2016 og fungerer nå som en av Turistforeningens hytter
  • Om du ønsker en lengre tur, så blir du med til Eidsbugarden. Der har jeg ikke vært ennå, men den som venter får sikkert se meg der en vakker dag. Her kan du om ønskelig overnatte på Eidsbugarden hotell
Allerede rett etter start kan du snu deg litt og ta inn av Guds frie natur i Jotunheimen

Selv om Tor og jeg denne dagen skulle ta fotturen fra Torfinnsbu til Bygdin, kan jeg levende forestille meg hvordan det ville være å ta turen fra Bygdin, via Torfinnsbu til Eidsbugarden og tilbake med M/B Bitihorn. 

Jeg har lang erfaring med å måtte sitte, for å ta inn det naturen har å gi. Tider da jeg ikke har kunnet bruke beina så mye som jeg gjør idag. 

Om jeg skulle gi deg et råd som jeg selv har hatt stor nytte av å tenke gjennom, så må det være at du ikke sammenlikner deg med andre, men finner din egen måte å nyte det naturen har å by på.

Da jeg fortalte min tante på 95 år at jeg skulle ta M/B Bitihorn fra Bygdin til Torfinnsbu, kunne hun fortelle at det hadde hun også gjort i yngre dager. Hun nøt båtturen og den fantastiske naturen selv om hun ikke tok beina i bruk. De nøyde seg ikke med å gå i land i Torfinnsbu sånn som oss, de var med helt til Eidbugarden og tilbake til Bygdin.

Bygdisheim, like ved Bygdin. I bakgrunnen ruver Kalvehøgdi med 2019 m høye Kalveholotinden til venstre

Turen er herved anbefalt av meg, som nylig har fått erfare at helsen holdt gjennom fotturen som Tor og jeg opplevde. Jeg tar ikke slike turer som en selvfølge for å si det sånn. Det er en stor glede å gjenoppdage fjellet etter mange år uten denne muligheten.

Jeg har tidligere skrevet om minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål, nå legger jeg til nok en herlig grunn.

Kilder: 


Du kan få e-post ved hver ny bloggpost fra Urbantoglandlig ved å legge inn e-postadressen din under 'Abonner' øverst på siden. Synes du innholdet i denne bloggposten er fint/interessant, så er det bare hyggelig dersom du deler det med dine venner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Far/datter-tur til Galdhøpiggen på en av årets mest solfylte dager - for en fantastisk opplevelse

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter