Fiskesuppe med fenikkel - laget fra bunnen av



Når du spør meg om oppskrift på denne fiskesuppen som serveres hjemme hos oss, så ønsker jeg selvfølgelig å dele den med deg.

Det er ikke alltid jeg har avskjær fra fisk, da tyr jeg til grønnsaker for å lage kraft. Ikke alle tåler eddik og tilsetningsstoffer som finnes i en del fiskefond som man kjøper, så derfor lages kraften alltid fra bunnen av her hos oss.


Sellerirot, pastinakk, purre, vårløk og gulrot gir god kraft. La det gjerne stå å putre i ett par timer og sil så av kraften. 

Den kraften kan brukes til mye som blant annet:
  • Grønnsakssuppe
  • Fiskesuppe som her
  • Sauser

Vil du har en tykk suppe, kan grønnsakene kjøres med stavmikser og has i kraften. Det er også veldig næringsrikt og godt. 


Disse italienske suppetallerkenene i keramikk  fikk jeg i gave for maange år siden. De ble kjøpt i interiørbutikken Laden på Frogner i Oslo. Nå er de så gamle at jeg ser dem i butikkene, på full fart tilbake igjen. Så venter du lenge nok, blir ting og tang trendy igjen, hvis det er viktig for deg da. (smiler).

Ingredienser:

Skjær opp grønnsaker, noe i skiver og noe i staver

1 liter grønnsakskraft
1/2 sellerirot
1 pastinakk
2-4 gulrøtter
1 fenikkel
1purre
3 små vårløk
1-1,5dl hvitvin eller eplejuice (ikke fra konsentrat, men skikkelig juice eller most)
litt urter som gressløk, basilikum og glattbladet persille

1dl kremfløte
100g meierismør
salt og nykvernet hvit pepper

 Torsk frosset på båt og økologisk laks (begge fås på REMA) og litt reker.

Fremgangsmåte:

  • Blancher grønnsakene i litt meierismør i en tykk-bunnet kjele.
  • Tilsett grønnsakskraft og la grønnsakene trekkes i noen få minutter
  • Kok opp fløten i egen kjele, trekk kjelen fra platen og tilsett smøret, smøret skal ikke koke.
  • Ha fiskebiter i grønnsakskraften og bland i fløtesmøret og la det trekke til fisken er klar, ca 3 minutter.
  • Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden.
  • Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Serveres gjerne med godt, nybakt brød til.
Oppskriften fant jeg hos Trines matblogg, men jeg har gjort noen endringer som passer for oss.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Far/datter-tur til Galdhøpiggen på en av årets mest solfylte dager - for en fantastisk opplevelse

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter