Dessert - tilslørte påskepiker | Urbantoglandlig


Når du vil ha en ny vri på bondepikene, kan du jo prøve deg på Ingers tilslørte påskepiker

Den er enkel å lage, men har en helt annen konsistens og smaker annerledes enn bondepiker. 


Ingredienser:

  • 1 mango skjæres i små terninger. 
  • blåbær
  • granateple kan brukes til topping
  • pisket krem
  • smuler

Smuler:

  • 2 dl økologiske havregryn
  • 2 dl sesamfrø som ristes litt i en stekepanne
  • 2-3 ss lyst økologisk rørsukker, eventuelt kokossukker
  • 4-5 ss smør (økologisk rørossmør eller meierismør, men smør uten melk kan også brukes)
Smulene stekes til sukkeret er smeltet og alt er gyllent, avkjøles på bakepapir.

Skal helst være ganske løs masse, ikke stiv knekk. (Da må den støtes løs i morter)



Ca 1 1/2 dl kremfløte vispes med ca 1ts sukker ( laktosefri fløte kan også brukes)



Mango, blåbær, smuler og krem legges lagvis i dessertglass. I stedet for blåbær kan du bruke granateple, det er også godt og dekorativt.


Jeg lager gjerne en stor porsjon av smulene, det er godt å ha til senere også. Jeg oppbevarer resten av smulene i en lufttett plastboks i kjøleskapet.

Desserten går ned på høykant den !!


Kommentarer

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Man trenger ikke å være veganer for å besøke Bare Grønt...

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter