Alenetid i Gamlebyen - Fredrikstad | UrbantoglandligJeg liker godt de dagene jeg bare kan vele rundt i Gamlebyen, uten noen bestemt plan

Her får jeg historie, arkitektur, fritid og tid til å undre meg litt over fordums tider.


Her kan jeg oppleve kunst på nært hold, ta meg en kopp kaffe eller te, møte ei venninne. Rett og slett la humla suse i en ellers travel hverdag.


Det er noe med å se et sted utenfor turistsesongen, ha alenetid i Nord-Europas best bevarte festningsbyStå på utsiden av en bygning og fundere på hva som har foregått på innsiden. I tider med fattigdom, krig, handel, i fredstid, men i en helt annen tid enn den jeg lever i.

Sånn kan en hel dag gå med bare på å gjøre ingenting annet enn å ta til seg inntrykk fra Gamlebyen som jeg er så heldig å bo i nærheten av.

Hva ville du bruke tiden på hvis du fikk anledning til å besøke Gamlebyen? Det er mye å foreta seg her, også for barn. Ønsker du noen ideer til det så kan du ta en titt i et tidligere innlegg jeg har skrevet om Gamlebyen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Far/datter-tur til Galdhøpiggen på en av årets mest solfylte dager - for en fantastisk opplevelse

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter