Gammeldagse pepperkaker smaker himmelsk - oppskriften får du av meg.Denne oppskriften fikk jeg av en bekjent for noen år siden. 

Etter å ha smakt dem første gang, ble de sprø pepperkakene umiddelbart byttet ut. Så nå er det altså gammeldagse pepperkaker som ruler til jul her hos oss.


Jeg kan virkelig anbefale å bake julekaker sammen med en venn eller ei venninne. Bakingen går mye raskere og er virkelig givende og koselig. Og med julemusikk i bakgrunnen er jo stemningen satt kan du si.

Her hos meg gikk praten nesten uten stopp ( det er jo helt utrolig, så beskjedne og asosiale som vi er, Grete og jeg, kremt), og vips så var det klart for kaffe med smaksprøver.


Gammeldagse, myke pepperkaker

250 g smør
½ kg sukker
½ kg mørk sirup
smeltes over svak varme til slett deig

½ ts pepper
2 ts kanel
1,5 ts  nellik
1 ts ingefær
røres oppi
4 egg piskes sammen og blandes i ovennevnte

bland så i
1 kg hvetemel eller speltmel
2 ts natron


Rull pølser og del opp i små biter som rulles i hånden. Husk å ha litt mellomrom mellom kakene på brettet, de smelter utover til små runde kaker.


Stekes på 180 grader midt i ovnen, ca. 10 min. Avkjøles på rist. Jeg velger å fryse dem fordi jeg digger når de er så ferske som mulig ved servering.

Har du lyst til å dele din beste julekakeoppskrift, så gjør gjerne det her i bloggen eller på urbantoglandligs facebookside.

Del gjerne pepperkakeoppskriften videre med en venn eller flere. Hvordan, ser du under her :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Far/datter-tur til Galdhøpiggen på en av årets mest solfylte dager - for en fantastisk opplevelse

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter