Min reise innover Valdresflya i Jotunheimen, det vekker barndomsminner det.


No ser eg atter slike fjell og dalar, som dei eg i min fyrste ungdom såg!!

Det er mange år siden jeg har vært på en bedre reise enn denne. I alle fall med tanke på å se fjell og atter fjell og storslått natur.

Daler var det riktignok ikke så mye av på denne turen, for veien over Valdresflya ligger på 1393 moh. Men vidstrakt er det virkelig i Jotunheimen.


Det var utrolig glatt på veien denne dagen, så mens Tor kjørte, så satt jeg og bremset (uten noen som helst nytte selvfølgelig) samt sveivet ned vinduet - dette måtte jeg få tatt bilder av.  Her var det fjell på alle kanter, jeg ble helt målløs jeg.

Jeg hadde ikke tid til å vente på at Tor skulle geleide meg trygt fram til Gjendesheim, eller stoppe på dertil egnede plasser, Neida!

Tjo og hei hvor det går. 


Tenk å få se igjen det vi ofte så som barn. 

Mine foreldre tok oss med på gjentakende ferieturer rundt omkring i sørnorge. Jeg husker godt mating av geiter (helst med tobakk), suvenirbutikker, rasteplasser og telt.

Det franske ordet souvenir betyr minne, så har vi avklart det.


Tor hadde så lyst til å vise meg Knutshøe, Bessehøe og Besseggen som du ser deler av her. De to sistnevnte har han nemlig sammen med datteren besteget i høst. Så det skulle bare mangle om han ikke skulle vise fram dette fantastiske naturskuet. 

Og jeg ble bergtatt jeg altså, makan til natur!!


Da vi gjorde vendereis fra Gjendesheim, merket jeg ikke lenger det glatte føret. Noe annet hadde mitt fulle fokus, nemlig selveste Valdresflya.

Det er utrolig mye stein innover her og det er kanskje ikke så rart, at det løsner litt stein, for hør;
 • Som barn, på en av våre familieturer, proklamerte jeg storøyd; Tenk på døm som har mura alle døm fjella'a! Selvfølgelig til storskratt fra min mellomste søster, Kirsti, urghh!! 
Gjett om jeg har fått høre den gjennom livet da? Idag kan jeg dog proklamere "that I know the creator of the mountains" :)


Her står det så alene, det nedlagte vandrehjemmet på Valdresflya. Her blir det kjørt opp løyper hele vinteren, og jeg skal virkelig prøve å stå på ski innover her, for det må være en utrolig fin opplevelse av natur og fjell så langt øyet kan se. Kanskje Tor og jeg kan få til en tur når vi skal opp i begynnelsen av april. For i vinterferien har vi med oss bonusbarnet vårt på 6 år, så da kan det fort bli litt for langt.

Rapporter om værforhold og skiføre får vi enkelt og greit oppdatert på hjemmesiden beitolangrenn.no


På vei tilbake til Beitosølen stoppet vi flere steder. Som for å suge inn inntrykkene, så de kunne sette seg godt fast i minnet. Her ser du Bitihorn, sett fra Bygdin. Er det ikke utrolig flott?


Nå nærmer vi oss Beitostølen igjen, og min søndags-reise er snart over, men jeg er bare nødt til å ta et stopp til. Som jeg har skrevet i flere av mine opplevelses-innlegg fra Jotunheimen, så er det en utrolig utsikt hvor du enn vender hodet. 

Her har vi utsikt mot Vinstervann. Et yndet utfartssted både til fots og på ski fra Beitostølen.


Visste du at Jotunheimen er det stedet i vårt kjære land som har flest fjelltopper som rager 2000moh? 

Ikke rart at dette er elsket av så mange - spesielt i dag hvor det virkelig har blitt en trend å skulle gå fra topp til topp. At det i tillegg til naturopplevelser er en helsebringende trend, er helt sikkert. 

Håper du koste deg sammen med meg på turen. Om det er i nærmiljøet ditt eller litt lenger unna, så del det gjerne med meg. Blir glad av sånt skjønner du :)

-Metteutenflettehilsen-


Turen er gjort i samarbeid med Beitostølen.com
Følger du meg på Facebook og Instagram, er du oppdatert på mine skriblerier og bilder til enhver tid.

Kommentarer

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Så fine bilder fra Jotunheimen og Valdresflya. Vekker minner fra min barndom også.

  SvarSlett
 3. Herlige bilder! :)

  www.pusemamma.blogg.no

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Man trenger ikke å være veganer for å besøke Bare Grønt...

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter