Jeg har besøkt et herlig ektepar omgitt av et tidløst design i hjemmet - du er velkommen inn du også.


Her snakker vi om mennesker som utstråler varme og engasjement i seg selv, og har i tillegg en utstrakt touch av estetisk sans i hjemmet.


Vel er jeg opptatt av skjønnhet, estetikk og smakfulle innredninger, men det betyr jo ingenting hvis menneskene som bor der ikke bryr seg om annet enn det materielle.


Det er sameksistensen mellom samfunnsengasjerte, reflekterte, varme personer og et vakkert interiør som får virkning for meg. 
Jeg var hos Kari og Kolbjørn i sommer for å nyte hagen deres, som de så nennsomt har opparbeidet de siste 10 årene, så jeg følte at vi allerede kjente hverandre da jeg kom på besøk denne gangen. Noe som er ekstra koselig når man skal loffe rundt i hjemmet deres og ta bilder både her og der.


Paret har 5 barn, og en anselig mengde barnebarn. Mange av dem bor i Østlandsområdet. Det er grunnen til at de flyttet helt fra Trøndelag til Fredrikstad for 10 år siden. Det har de imidlertid aldri angret på.

I 2.etasje, i tillegg til 2 soverom og bad, er det en egen kosestue som kommer godt med når hele storfamilien er samlet.


De har vært mye på reise i inn- og utland, og de har alltid øye for det vakre, hvorav noe av det blir med på hjemturen. 

Som du vil ane gjennom formiddagen vi er på besøk hos dem, er at det utallige stillebener rundt i hjemmet.

Disse er passende dandert og passer som prikken over i'en.


Her inne er det en miks av moderne og antikt. 

Arvestykker er godt ivaretatt og gjør interiøret spennende, varmt og koselig.
Mens Kolbjørn er ute i boden og renser sild til julens varierte silderetter, så går praten livlig mellom Kari og meg. Det er jo noe av kosen med å være hjemme hos noen, få innblikk i hva andre mennesker tenker og hvordan de handler. 

Jeg slutter aldri å fascineres av mellommenneskelige relasjoner. 

Det er som doser av velsignelser i hverdagen.
Jeg har stor sans for at antikke møbler trekkes om i et moderne stoff og med det får et mer moderne uttrykk. Samtidig som den antikke rammen er bevart.

Da Kari og Kolbjørn inviterte meg til lunsj, takket jeg gladelig ja. Praten var jo allerede i full gang og ved bordet handlet det om dagens situasjon når det gjelder integrering av flyktninger generelt, og vi delte også erfaringer om det å være besøksvenn og leksehjelp, noe vi alle tre har erfaring med.

Dessuten bød de på hjembakte horn, ost og hjemmelaget fiken- og aprikosmarmelade, te og kaffe. Det er ikke så lett å motstå en sånn fristelse vet du. Oppskriftene har Kari funnet i Trines Matblogg.

Sjekk ut den fine treplaten som er brukt som serveringsfat. Et herlig minne om et fallent tre i hagen.


Tiden flyr så fort i godt selskap. Jeg håper du har hatt en fin stund sammen med oss.  Hvis du har lyst til å se hagen til Kari og Kolbjørn, så er du hjertelig velkommen inn!

Om du har meninger og bilder du vil vise av tidløst interiør så er du velkommen til å vise det her på bloggen eller på min facebookside


Følger du meg på Facebook og Instagram, er du oppdatert på mine skriblerier og bilder til enhver tid.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Far/datter-tur til Galdhøpiggen på en av årets mest solfylte dager - for en fantastisk opplevelse

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter