Man trenger ikke å være veganer for å besøke Bare Grønt...



...ikke i det hele tatt. 

Jeg bestemte meg for å ta en tur til Gamlebyen idag, med full vinterhabitt (nesten), ryggsekk - måtte ha plass til skikkelig kamera må vite - og staver. jada, du leser riktig!

Det er nemlig noen av oss som går mer balansert ved bruk av slike hjelpemidler :)

Heldige oss i denne byen altså - gratis ferge, langs bryggene i byen, over til Smertu for å ta med enda noen passasjerer, og vips så er vi i Nord-Europas best bevarte festningsby. 
Visste du det du?

Og du! Gamlebyen er så fin. 
Året rundt, det er bare at man må oppdage den på ordentlig.
Det er det jeg prøver på idag, jeg vil være litt turist i egen by.

Så altså - med staver og joggesko - over herlige, brosteinsbelagte gater bar det videre til hovedmålet mitt for dagen, nemlig den vegan-/vegetariske kafeen Bare Grønt

Å starte en slik type kafé er nok ofte bygget på en stor porsjon idealisme.
Så også her. 
Anette har alltid drømt om å drive noe selv, og ideen til Bare Grønt ble født under reiser hun var på for noen år siden.

Hun ønsker dessuten å skape grønn bevissthet. 

Bevissthet om hva vi spiser og hvor det kommer fra, og hun håper at kafeen kan være med på å inspirere andre til å spise sunnere og renere mat. 
Og det er jo en god tanke.























Det som møter meg når jeg går ned trappene og åpner døren, er en fargeklatt av en kafé.
Jeg kjenner at det umiddelbart gjør meg glad og opprømt.

Her inne er det allerede en gjest som er i gang med dagens boost - nemlig en kopp kruttsterk kaffe.

Jeg var så heldig å treffe på denne gjengen som opprinnelig kommer fra Svolvær.

Selvfølgelig var det helt naturlig for dem å komme en tur til Gamlebyen og innom Bare Grønt, og å stille opp når jeg vimset rundt med kameraet, hehe.

Jeg gikk for en stor bowl, eller bolle om du vil, med blant annet rød ris, rå grønnkål og rødbeter, ovnsbakte høstgrønnsaker med middelhavskrydder, syltet rødkål, aioli, tahini dip med gurkemeie, rødbetdipp med fetaost, hummus, og hjemmebakt brød!

Puh!! Fikk jeg med meg alle ingrediensene, mon tro? Makan til variasjon i en rett!

Veldig smaksrikt og en deilig lunsj, eller kanskje jeg heller skulle kalle det middag, 
Jeg er nemlig mett ennå, når jeg sitter her og skriver dette innlegget i kveldinga.

Og som du ser så er det like fargerikt som ellers i kafeen. 

Anette ønsker å få til mest mulig kortreist, glutenfritt og økologisk i tillegg til at alle retter er veganske eller vegetariske.

Og så var det desserten da. Skal man smake så får det være på ordentlig!! Basta!!

Deilig eplekake hvor jeg kunne tygge eplebitene (litt motstand altså). 
Kaffe Latte selvfølgelig (klarer ikke å venne meg av med melken), den er forøvrig både økologisk og fairtrade.

Er det noe jeg har glemt da mon tro?
Jo - her finnes det ikke noe raffinert sukker - det søtes med dadler og bananer og denslags.

Herlig snickers kake. Laget fra bunnen av. Og hvis du lurer på om jeg orket alt dette, så kan jeg fortelle deg at litt kake ble med hjem til kjæresten min.

Dette har virkelig vært en finfin opplevelse og helt etter mitt hjerte - jeg er dog verken vegetarianer eller veganer, men alt det andre - som økologisk, kortreist, fairtrade og sånt, det kan jeg like!!

Og du! Har du lyst på en dagstur, så kan jeg minne deg på at det ikke er lenger enn en times bil-/togtur fra hovedstaden vår!

Tudelidei!!

Ikke glem å følge meg på FACEBOOK OG INSTAGRAM, da er du til enhver tid oppdatert på hva som skjer på bloggen :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lykkelige søstre på samme sykehjem - det er Fredrikstad det

Hytte på Vesterøys høyde - midt i Hvalerskjærgården.