Spirer er sunt - og lett å ordne selv året rundt...



...det er noe av det sunnere man kan bedriver ved kjøkkenbenken...
...kjøp spirefrø og sett i gang...



...fra å spire karsefrø, kikerter og bønne-/linsespirer har jeg kjøpt meg en spirekasse som er utrolig praktisk... 
...ikke noe søl når jeg vanner frøene, og så fint å se på spirene når de gror over seg på kjøkkenbenken...

...denne gangen har jeg valgt alfalfaspirer...



Spiringen foregår slik:

  1. Legg ca. 3ss frø i en spireboks og sett på gitterlokket
  2. Skyll frøene flere ganger med vann og sil forsiktig gjennom gitteret.
  3. Bløtlegg frøene over natten.
  4. Hell ut vannet og skyll frøene igjen.
  5. Plasser boksen mørkt i 2-3 døgn og skyll spirene 2-3 ganger per dag.
  6. Still deretter boksen lyst og fortsett å skylle 2-3 ganger daglig.
De skal dyrkes på et varmt sted, 20-25 grader. Spirene er ferdig etter 5-7 dager.



...dette er en lettdyrket spire som gir en mild nøttesmak som passer utmerket på smørbrød og i salater og wokede retter. 


Her ett par eksempler på hvordan jeg har brukt spirene frem til nå.



Spirene er veldig næringsrike - og godt er det også!!

Velbekomme!!

Følg meg gjerne på FACEBOOK OG INSTAGRAM, linkene finner du på høyre side i bloggen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Man trenger ikke å være veganer for å besøke Bare Grønt...

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter