Smuldrepai med rabarbra og jordbær...




500 g renset rabarbra
1/2 kurv jordbær
1 dl lys brunt, økologisk rørsukker
1 ss potetmel


Smuldredeig:

1 dl glutenfrie havregryn
1,5 dl glutenfritt havremel (lager det selv i foodprocessor)
1,5 ts bakepulver
4 ss lys brunt, økologisk rørsukker
50 g mandler eller valnøtter
125 g smør


Lag smuldredeigen først ved å blande havregryn/-mel, bakepulver, sukker og hakkede mandler (valnøtter) i en bakebolle. 
Smuldre deretter i mykt smør. 
Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).

Ha rensede rabarbra oppdelt i biter i en smurt paiform (ca 24 cm i diameter). 
Bland sammen sukker og potetmel (viktig, ellers klumper potetmelet seg) og strø over rabarbraen. Fordel deretter smuldredeigen over bærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.


...kan serveres med kremfløte, is eller creme Fraiche med hakket mynte eller annet du har lyst på...


Følg meg gjerne på INSTAGRAM

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Far/datter-tur til Galdhøpiggen på en av årets mest solfylte dager - for en fantastisk opplevelse

Minst 10 gode grunner til å ha Beitostølen som reisemål

Norsjø Ferieland - en fin base for mange aktiviteter og severdigheter