Fyrstekake med ny vri...


...nå er det flere som har spurt etter oppskriften på min fyrstekake...
...på tide å gi den ut da tenker jeg...
...det er brukt mindre sukker enn man vanligvis ser brukt i denne kaken...


Mørdeig:

300g økologisk fin spelt
1ts bakepulver
1ts hjemmelaget vaniljesukker
70g lyst økologisk rørsukker (Meny eller helsekost)
1ts steviosa (helsekost)
20g økologisk kokossukker (helsekost)
165g meierismør
2 eggeplommer
2 ss fløte

Kjør mørdeigen i en matprosessor, ha i eggeplommene og fløten etter at alle de andre ingrediensen er kjørt sammen.

Fyll:

250g mandler (liker mye av den slags fyll)
70g lyst rørsukker eller melis
1 ts steviosa
20g kokossukker
eggehviter + vann til passe konsistens

Jeg bruker matprosessoren til å kverne mandlene, synes det er godt at det ikke er så finmalt. 
Bland i de andre ingrediensene, men hold av litt eggehvite til å pensle på toppen av kaken.

Dekk en kakeform på 24 cm med bakepapir i bunnen og smør hele formen.
2/3-del av deigen trykker du ut i bunnen og rundt på kantene. 
Tenk at deigen skal gå litt over fyllet.
Fordel så fyllet og kjevle eller rull mellom hendene små stenger til gitteret på kaken, 4 under og 4 på kryss av det. Trykk dem litt flate dersom du ikke bruker kjevle.

NB.: Dersom du bruker kjevle så benytt melis i stedet for mel for at det ikke skal feste seg i underlaget. Da blir ikke deigen så hard.

Når stengene er på plass, kan du trykke ned deigen litt på sidene i formen slik at du får en fin kant ytterst på kaken.

Husk å bruke resten av hviten til å pensle på toppen da du!


Noe av greia med fyrstekakene som jeg har smakt tidligere, var at mørdeigen ofte opplevdes så tørr at jeg måtte ha noe å svelge kaken ned med, for å unngå å sette i halsen, kremt. 
For unngå å gå i den fella steker du kaken kortere, ofte ser jeg at den skal stekes i 50 minutter- det er altfor lang tid, spør du meg!!.

Forvarm ovnen på 180 grader og sett kaken på nederste rille - stekes i ca. 25-30 minutter, da blir den kjempegod. 

Dette er en utmerket kake å ha i frysen om den varer sååå lenge!!


I denne bloggen er det skriblerier og foto fra hjem og landsted, hvor hjemmet ligger urbant til og landstedet har en mer landlig beliggenhet nær sjøen. 
Og innimellom presenterer jeg også små "hjemme hos" reportasjer. 
Følg meg gjerne på INSTAGRAM

Kommentarer

  1. Since 1914, the birth and for the first time since the decorative ladies Replica Rolex Watches and Replique Breitlin Watches cheetah has become undoubtedly the classic signs.IWC Watches it combines charming temperament and unruly spirit, adding elegance to each piece.A recent research study compared the S&P 500 stock index, Replica Hermes handbag and Louis Vuitton Handbags, a high-status and high-priced bag that’s coveted as a status symbol by nearly all women of means, ranging from television’s Real Housewives and Kardashians to high-powered businesswomen and socialites.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Man trenger ikke å være veganer for å besøke Bare Grønt...

Lykkelige søstre på samme sykehjem - det er Fredrikstad det

Hytte på Vesterøys høyde - midt i Hvalerskjærgården.